promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Senki sem akar ellenünk játszani” – van önbizalma a Liverpool védőjének
Borítókép:  PAUL ELLIS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé jutott a Liverpool is. Az angol együttes hátvédje, Andy Roberston úgy véli, hogy a Pool kivívott magának egy olyan jellegű elismerést, amelynek köszönhetően egyik csapat sem akar velük összekerülni a kiesési szakaszban.

Lezárult a Bajnokok Ligája csoportköre. És most fordult először elő olyan, hogy csak az öt topbajnokság csapatai jutottak tovább. Ahogy azt a futballstatisztikákkal foglalkozó Statgalamb Facebook-oldalán jelzi

a „Premier League új rekordként az elmúlt három év során 13 képviselőt juttatott a BL egyenes kieséses szakaszába, de Spanyolország is tízet, az öt élbajnokság pedig a 48 darab nyolcaddöntős helyből összesen 42-t vitt el.”

A bejegyzésből továbbá kiderül, a legjobb tizenhat csapat mezőny öt helyen változott az előző szezonhoz képest:

  • a Manchester United helyett a Chelsea
  • a Schalke helyett a Leipzig
  • Roma helyett Napoli és Atalanta
  • A Real Madrid, a Barcelona és az Atletico Madrid mellé a Valencia csatlakozott

A továbbjutók között természetesen ott van a Liverpool is. Az angol csapat balhátvédje, Andy Robertson pedig a pénteki sorsolás előtt önbizalomtól telve fogalmazta meg gondolatait.

„Minden ellenfelet tisztelünk, akivel játszunk, de tudjuk, hogyan teljesítettünk az elmúlt két évben és azt is, senki nem akar ellenünk játszani. Ez egyértelmű. Ugyanakkor rajtunk múlik, hogy továbbra is bizonyítsuk, miért nem akarnak ellenünk futballozni. Eddig sikerült”

– fogalmazott Robertson.

Robertson szerint, amikor a 2017/2018-as szezonban a csapat bejutott a sorozat fináléjába, egészen addig nem kapta meg a megérdemelt tiszteletet, amíg a Portót idegenben le nem győzték 5-0-ra:

„Most már tudom, hogy tisztelnek minket Európában és, hogy senki sem akar minket kapni, de mindenki, aki a 16 közé jutott poztívan gondolkodik magáról.”

– tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás