promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy pofonban futott bele a történelmi csapattal kiálló Telekom Veszprém
Borítókép:  A veszprémi Petar Nenadic (k), valamint a Hendrik Pekeler (b) és Harald Reinkind (j), a német THW Kiel játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 2. fordulójában játszott Telekom Veszprém-THW Kiel mérkőzésen. Forrás: MTI/Bodnár Boglárka
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Telekom Veszprém házigazdaként 37-31-re kikapott a német THW Kiel csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Az európai szövetség által a hét mérkőzésének választott meccsen a veszprémi keretből Lékai Máté, Székely Márton, Pawel Paczkowski és Vuko Borozan maradt ki. Ez pedig azt jelentette, hogy a Telekom Veszprém történelmében először magyar állampolgárságú játékos nélkül állt ki egy nemzetközi mérkőzésre (Sterbik Árpádnak van magyar állampolgársága, ám mivel spanyol is van neki, így azzal került a jegyzőkönyvbe.)

A német csapat Hendrik Pekeler vezérletével nagyszerűen kezdett, és 111 másodperc után már 3-0-ra vezetett, ráadásul a hazaiak világ- és Európa-bajnok kapusát, Sterbik Árpádot sérülés miatt le kellett cserélni. Az előző idényben BL-ezüstérmes Veszprémnek viszonylag hamar sikerült egyenlítenie (6-6), kilenc perccel később viszont ötgólos hátrányban volt, és a szünetben is magabiztosan vezetett a Kiel, írja a távirati iroda.

A második félidőben a norvég Harald Reinkind kiváló játékával menetelt a vendégcsapat, a házigazdáknál viszont hiányzott a hatékony védekezés és kapusteljesítmény, a támadásoknál pedig a jó irányítójáték. Két gólra fel tudott zárkózni a Veszprém, ekkor ellenfele ismét elhúzott, és végig magabiztosan játszva győzött idegenben.

A mezőny legjobbjának Harald Reinkindet választották, aki nyolc góljával egyben a legeredményesebb is lett. Hendrik Pekeler és Nikola Bilyk hétszer talált be, a házigazdáknál Andreas Nilsson és az egyiptomi Jahja Kaled Omar egyaránt öt gólt szerzett.

A két együttes 19. alkalommal játszott egymással, a Kiel egy döntetlen és kilenc vereség mellett kilencedszer győzte le a Veszprémet.

A MOL-Pick Szeged vasárnap a Paris Saint-Germain vendége lesz, a Veszprém pedig jövő vasárnap a Montpellier HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás