promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz Pál elárulta, hogy miért játszik kevés magyar fiatal a Fradiban
Borítókép:  fradi.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor, valamint Orosz Pál, a klub vezérigazgatója szurkolói ankéton beszélt a magyar játékosokról, utánpótlásról, illetve szó esett Lanzafame távozásáról is.

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor, valamint Orosz Pál, a klub vezérigazgatója szurkolói ankétot tartott, ahol több téma szóba került. Például az, hogy miért van sok külföldi játékos a Fradiban, ellenben magyar játékos alig akad.

„Nekünk is az a célunk, hogy minél több saját nevelésű, hazai játékosunk játsszon a Fradiban. Ugyanakkor az is a céljaink közt szerepel, hogy bajnokságot, Magyar Kupát nyerjünk és a nemzetközi porondon is jól teljesítsünk. Úgy érezzük, hogy a piacon elérhető magyar játékosokkal ezeket nem tudnánk elérni”

idézi a fradi.hu Orosz Pált.

Hozzátette, a nemzetközi kluboknál is ez a trend, a Fradinak pedig muszáj lépést tartani, ha sikereket akar elérni, ugyanakkor, ha lesz olyan megfelelő színvonalon futballozó magyar játékos, aki a felnőttek között is megállja a helyét, akkor annak profi szerződést ajánlanak.

„Több itthoni játékossal is próbálkoztunk, de sokan nem tudtak maradandót alkotni, olyan minőséget mutatni, amivel elérhetnénk céljainkat”

– tette hozzá Kubatov.

Természetesen szó esett a nemrégiben távozó Davide Lanzafaméról is.

„Lanzafame egy fontos tagja volt a harmincadik bajnoki címet szerző csapatunknakHatározott elképzelései voltak arról, hogy ő hogyan és mennyit szeretne játszani, ez pedig nem illett bele a vezetőedző és a klub elképzeléseibe. Kaptunk érte egy remek ajánlatot a Kispesttől, így nem maradt kérdés, hogy elengedjük-e.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás