promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az anglikán egyház nekiment Wayne Rooneynak
Borítókép:  a Derby County menedzsere, Phillip Cocu, és Wayne Rooney. Forrás: AFP/Darren Staples
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mint ismert az angol labdarúgó-válogatott egykori támadója, Wayne Rooney január elején visszatér az Egyesült Államokból, és a Derby County-nál folytatja pályafutását, azonban fizetése egy részét egy online kaszinó állja.

[[adv]]

Wayne Rooney a 32-es számú mezt fogja viselni, és heti 90 ezer fontos fizetésének egy részét a klub szponzora, a 32Red intertenes kaszinó állja. Ez a tény verte ki a biztosítékot többeknél.

A The Guardian megszólaltatta Alan Smith-t, St. Albans püspökét, aki az anglikán egyház szerencsejátékokkal kapcsolatos ügyek szóvivőjét. Az egyházi elöljáró azt mondta, hogy a hírességeknek oda kellene arra figyelniük, hogy tetteik milyen hatással vannak másokra. Ebből következik, hogy Rooneynak vissza kellett volna utasítania a mez viselését, mert szerinte a szakértők egyetértenek abban, hogy a hirdetések hatással vannak a gyerekekre és a fiatalokra.

Ennél is tovább ment a szerencsejáték-függőkkel foglalkozó szakemberek egy csoportja, akik amellett, hogy bírálták Rooney döntését, a brit kormányt is felszólították arra, hogy tiltsa be a fogadóirodák és online kaszinók általi szponzoráció lehetőségét. Hozzátették, hogy Ausztráliában, Belgiumban és Olaszországban már szigorításokat vezettek be ezen a területen.

A 32Red online kaszinónak most kell a reklám, ugyanis tavaly kétmillió fontos bírságot kaptak Nagy-Britanniában, mert ahelyett, hogy segítettek volna egy szerencsejáték-függő felhasználóján, inkább VIP státuszt és ingyen bónuszokat biztosítottak az ügyfélnek.

Az ügy külön pikantériája, hogy Wayne Rooney életrajzi könyvében bevallja, hogy fiatalon ő is rendszeresen fogadott, és csak az mentette meg attól, hogy teljesen függővé váljon, hogy ennek híre ment a sajtóban.

Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő egyesületek fele fogadóirodák vagy online kaszinók logóját viseli majd a mezén a 2019/20-as szezonban. A másodosztályban 24-ből 17 csapatot szponzorálnak ilyen vállalkozások.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás