promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három perc katasztrófa: vb-bronzért játszik a vízilabda-válogatott
Borítókép:  Nagy Viktor és magyar vízilabda-válogatott a vb-bronzért játszhat (AFP/Alexander Vilf)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar vízilabda-válogatott parádésan kezdett és két góllal vezetett az első negyed után az Olaszország elleni vb-elődöntőben, de hiába. Még Nagy Viktor is megsérült. A helyére beálló Vogel Soma egy ideig lehúzta a rólót, de ez is kevés volt.  

[[adv]]

A dél-koreai világbajnokságon 4-2-re vezetett az első negyed után vízilabda-válogatottunk Olaszország ellen, majd jött a katasztófafilm,

mindössze három percen át. Ez a három, a második negyed eleje elég volt ahhoz, hogy gyorsan négy gólt kapjon együttesünk, így 6-4-re az olaszok vezettek. A második negyed végén megsérült Nagy Viktor kapus, de

ennél is jobban fájt neki, hogy szinte nem fogott ki lövést. 

A kapuba beálló ferencvárosi Vogel Soma hosszú időre lehúzta a rolót és nem kapott gólt, sikerült még egyenlíteni, de ezzel a nagyon erőlködő magyar válogatott ereje el is ment. Helyzetek, emberelőnyök sokasága maradt kihasználatlanul, közben újra meg újra elmentek kettővel az olaszok.

Korszakos kapitányuk, Alessandro Campagna érezhetően ura volt a helyzetnek, amikor szükség volt rá, játékosai rendre betaláltak. 

A meccs hajrájához közeledve Vogel Soma két védhető lövésből is gólt kapott a rövidsarokba, ez sem tett jót a magyar lelkeknek. Végül 12-10-re győzött Olaszország és a spanyolokkal vb-döntő játszik. 

A magyar csapat a vb-bronzért a horvátokkal meccselhet majd,

a két évvel ezelőtti magyarországi világbajnokság döntőjének visszavágójaként. Akkor, 2017-ben a horvátok lettek a világbajnokok.    

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás