promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas álomdöntőt játszott Federer Djokoviccsal Wimbledonban
Borítókép:  Federer Djokovic ellen megmutatta Wimbledonban (fotók: AFP/Adrian Dennis)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Federer rendre kikapott Djokovictól Wimbledonban, amikor bőven 30 felett újra elkezdett döntőket játszani 2014-től. Aztán mégiscsak visszavette az uralmat füvön, de tavaly újra jött Djokovic. Idén pedig az álomdöntő. 

Amikor a 30 felett százezerszer leírt és eltemetett (augusztusban a 38. születésnapját ünneplő) Roger Federer elkezdett újra döntőket játszani Wimbledonban, vagyis 2014-ben és 2015-ben, újra meg újra Novak Djokovic lett az ellenfele. Verte ő meg akkoriban is Djokokicot, de ha három nyert játszmára ment a meccs, Federer már bajban volt,

így 2014-ben és 2015-ben is a szerb diadalát hozta a füves pályás világbajnokság. 

És nem lehetett tudni, Federer tud-e valaha még Grand Slam-tornákar nyerni. Mígnem 2017-ban Nadallal együtt újra átvették az uralmat, párhuzamosan azzal, hogy Djokovic mélypontra került. 

A 2018-as wimbledoni tornára már összekapta magát a szerb, és újra győzött,

idén pedig a három legnagyobb egyszerre tündököl, a tenisz egyik aranykorát írva. Nadal-győzelem a Roland Garroson, Federer–Nadal-elődöntő Wimbledonban, majd most Federer–Djokovic-döntő ugyanott. 

És micsoda döntő! Az egykor rövidítésben verhetetlen Federer úgy jutott el a döntő ötödik játszmáig, hogy kétszer is rövidítésben veszített szettet. Az első és a harmadik játszma is a szerbé lett, közben viszont 6:1, illetve 6:4 a svájcinak, vagyis

jóval több gémet nyert, miközben újra meg újra egyenlített. 

Aztán jöhetett az ötödik szett. Federer küzdött, küzdött, hogy hozza a saját szerváit, 2:3-nél viszont Djokovic brékelőnybe került, és adogatott az 5:2-ért. De hiába. Elkezdtek egymás hibáiból élni a pattanásig feszült helyzetben. Djokovic katasztofálisan adogatott, és ez meghozta a gyümölcsét Federernek, 4:3. 

Roger Federer kimerült, de valahogy mégis egyenlített, 4:4. Federer 8:7-nél a bajnoki címért adogatott, két meccslabdája is volt, de ekkor sokat hibázott, Djokovic egalizált. Elmentek 12:12-ig, jöhetett egy újabb rövidítés, és megint Djokovicé lett, ezúttal 7:3-ra, így övé a bajnoki cím. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás