promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az edzőtáborban senki sem tudta, hogy műlábakkal véd a kapus
Borítókép:  Jégkorongblog
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 12 éves Lily Rosenthal története újabb sztori arról, hogy az embernek soha semmit sem érdemes feladnia az életben. Főképp nem az álmait. Hoki műlábakkal? Miért ne? Videó!

Fibuláris hemimélia, így hívják azt a ritka betegséget, mely születési rendellenesség. Az ember alsó lábszárának egyik csontja hiányzik, s emiatt a gyermek képtelen elindulni. Egyes esetekben lehet kezelni, pótolni a csontot, de előfordul, hogy csak az amputáció a megoldás. Így járt a 12 éves Lily Rosenthal is, akinek műlábas, hokis sztoriját a Jégkorongblog osztotta meg. Szívet melengető.

A kislány Kínában született, ám szülei a súlyos betegség miatt lemondtak róla. Két és fél éves volt, amikor egy wisconsini pár örökbe fogadta, de sajnos mindkét lábát amputálni kellett térd fölött.

Ez a sportágak javától gyakorlatilag elzárta őt, ám hatalmas szerencse a szerencsétlenségben, hogy új családjában nővére hokikapus volt. Ő is bele akart kóstolni a jégkorongozásba, s amikor rájött, hogy a kapuban műlábakkal is tökéletesen lehet boldogulni, belevetette magát a munkába.

Rendkívül tehetségesnek bizonyult, ezért szülei beíratták az amerikai női válogatott egykori olimpiai és vb-ezüstérmes kapusának, Jinelle Zaugg-Siergiejnek a hokis táborába. Nyolcvanheten nyertek felvételt, ám eleinte egyikük sem tudta, hogy Lilynek műlábai vannak. Ugyanis arra kérte a főszervezőt, hogy senkinek se árulja el ezt, így abban reménykedett, hogy teljes jogú társként tekintenek majd rá. Így is lett.

A kislányt befogadta a közösség, s egyre jobban fejlődik, a szakemberek szerint fényes jövő előtt áll.

Nemrégiben egy hasonló sztoriról adtunk hírt. Craig Cunninghamnek, az Arizona Coyotes egykori NHL-es játékosának kellett térdből amputálni a lábát egy infarktus miatt. Cunningham sziszifuszi munkával vissza tudta küzdeni magát a jégre, és teljes életet él.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás