promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fotó és videó bizonyítja a világrekordot a Mont Blanc-on
Borítókép:  AFP/Philippe Desmazes
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mont Blanc-on csütörtökön plusz tíz fok volt, ez is hozzájárult a sikeres világrekord-kísérlethez, melynek során 150 siklóernyős landolt Európa legmagasabb csúcsán. Fotó és videó is készült az akcióról. 

A Franciaországot (is) sújtó, rekordokat döntögető extrém hőhullám elől vannak, akik nem a tengerpartra, vagy egy hűvös barlangba, hanem a hegyekbe menekülnek. Sőt, Európa legmagasabb csúcsára, a Mont Blanc-ra. A Hóhatár Facebook-csoportban jelent meg a hír, hogy csütörtökön százötven siklóernyős landolt egyszerre a 4810 méter magas hegy csúcsán. Ez világrekord.

A mutatványról lőtt fotót a volt világbajnok alpin snowboardos Ueli Kastenholz készítette.

Azt, hogy egyszerre ennyien tudtak landolni a Mont Blancon a rendkívül tiszta, szélcsendes időjárás tette lehetővé, illetve a hatalmas meleg, ami komoly feláramlást okoz. A csúcson csütörtökön plusz tíz fokot mértek, ami remek, pulóveres futóidő. Kár, hogy itt ennél ideális esetben jó tizenöt-húsz fokkal kéne hidegebbnek lennie. Ide kapcsolódó hír, hogy Franciaország történetében pénteken először adtak ki vörös riasztást a brutális meleg miatt. 

Íme a landolás videón. 

A világrekordot megelőző napot tragédia árnyékolta be: egy siklórenyős a csúcsról indulva lezuhant a hegy olasz oldalán és meghalt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás