promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Platinit őrizetbe vették a katari vb korrupciós ügyei miatt
Borítókép:  AFP/Karim Jaafar
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Párizsban fogták el a volt UEFA-elnököt, akinek márciusban járt le a négyéves eltiltása. A 2022-es foci vb gyanús a rendőröknek, s különböző korrupciós pénzeket sejtenek a háttérben.

Őrizetbe vették Michel Platinit a 2022-es labdarúgó vb-t övező korrupciós ügyek miatt – számolt be róla a Skynews a Le Monde-ra hivatkozva. Platinit, az UEFA volt elnökét 2015-ben minden futballal kapcsolatos eseménytől eltiltottak, ugyanis tisztázatlan eredetű pénzt fogadott el a volt FIFA-elnök Sepp Blattertől. A hatról négy évesre csökkentett eltiltás idén márciusban járt le.

Az egykori aranylabdást az Independent cikke szerint Párizs nyugati városrészében, Nanterre-ben állították elő, majd vették őrizetbe kedden reggel. Innen a rendőrség Korrupcióellenes Hivatalába szállították, hogy kikérdezzék.

Már akkor súlyos korrupciós botrányról írt a sajtó, amikor 2010 decemberében a FIFA végrehajtó bizottsága eldöntötte, hogy Oroszország kapja a 2018-as, Katar pedig a 2022-es vb rendezési jogát. Sokan azt feltételezik, hogy néhány bizottsági tag pénzt kapott a szavazatáért cserébe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás