promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az UTE elfogadhatatlannak tartja a Kúria döntését címerügyben
Borítókép:  /Fotó: Weber Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a belga többségi tulajdonos által önkényesen, jogellenesen megváltoztatott címer használatát a Kúria jogszerűnek tartja” – áll az UTE közgyűlésének közleményében.

Valószínűleg sokan tudják, hogy Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa tervezetett meg 2017 nyarán, s tett a régi címer helyére egy újat. Nagyon sokakból ellenszenvet váltott ki a lépés. 

S, ahogy azt megírtuk,

az UTE, vagyis a labdarúgó kft.-től elkülönülve működő anyaegyesület személyiségi jogi pert indított az Újpest FC ellen, melyet másodfokon jogerősen megnyert 2017 decemberében. A futballklub azonban a Kúriához fordult jogorvoslatért, mely szerdán megsemmisítette a másodfokú döntést, s nem állapított meg személyiségi jogsértést, vagyis az első fokon hozott ítéletet hagyta helyben. 

Természetesen itt nem ért véget a történet. Az UTE ugyanis május 30-án közgyűlést tartott. Ennek alkalmával felhatalmazták a klubigazgatót és az egyesület vezetését, hogy minden lehetséges eszközt használjon fel az eredeti címer visszaállításáért.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a belga többségi tulajdonos által önkényesen, jogellenesen megváltoztatott címer használatát a Kúria jogszerűnek tartja” 

– írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás