promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Babos Tímea hétéves mélyponton, Fucsovics is rontott
Borítókép:  THOMAS SAMSON / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Babos Tímea 148. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, legutóbb 2012-ben, tehát hét éve volt ilyen mélyen, akkor akkor 153. helyen állt. Fucsovics is rontott pozícióján, jelenleg az 50.

Az utóbbi hetek sem Babos Tímeának, sem Fucsovics Mártonnak nem alakultak jól. A magyar női teniszező keresi formáját, s ezt jól mutatja a legfrisebb világranglista. Babos Tímea tíz helyet rontva a 148. helyen áll. Legutóbb, hét éve, 2012 februárjában állt ilyen rosszul, akkor 153. pozícióban állt. 

A 26 éves soproni játékos szerencsés vesztesként jutott fel a Roland Garros főtáblájára, ahol az első fordulóban az ausztrál Priscilla Hon (132.) lesz az ellenfele. A további magyarok közül Bondár Anna megelőzte Stollár Fannyt, előbbi most a 179., utóbbi pedig – 39 helyet rontva – a 201. Stollár 39 helyet rontott, így került 200-on kívülre. Az élen nem történt változás, a japán Oszaka Naomi vezet a cseh Karolina Pliskova és a Párizsban címvédőként induló román Simona Halep előtt.

Fucsovics Márton is lejjebb csúszott a férfi világranglistán. Jelenleg az 50., utoljára  augusztusban állt ennyire „rosszul”. A nyíregyházi játékos múlt szerdán címvédőként már az első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben kiesett a genfi tornán, majd vasárnap a Roland Garros első fordulójában ötszettes csatában kapott ki. A 27 éves játékos mindkétszer argentin riválissal szemben maradt alul: Genfben Federico Delbonis, Párizsban pedig Diego Schwartzman bizonyult jobbnak nála. Fucsovics 205 pontját veszítette el.

A legjobb tízben nem történt változás az egy héttel ezelőttihez képest: a világranglista élén továbbra is a szerb Novak Djokovic áll a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer előtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás