promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szédület, amit ez a brazil kisfiú a labdával művel
Borítókép:  Facebook/433
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy brazil kisfiú tanítja dekázni az internetet egy focis videón, mely szinte már vicces. Az ember megmosolyogja a négy év körüli srác mozgását, akinek ugyan a térdéig ér a labda, ám úgy dekázgat vele, mintha pólyás kora óta ezt csinálta volna.

Tízmillió feletti megtekintésnél jár az a focis videó, melyen egy brazil kisfiú dekázgat édesapjával egy brazíliai garázsban. A gyakorlás lényege, hogy levegőben maradjon a labda. A felvétel már-már viccesnek hat, hisz a négyéves forma csöppségnek majdnem a térdéig ér a labda. Nem számít, lenyűgöző technikával képes emelgetni. „Brazilian DNA”, vagyis brazil DNS – ez a videó címe.

A srác kettőt, hármat is tud dekázni – belsővel és rüszttel is –, egyelőre csak jobbal, de ez is félelmetes. Fejjel is visszaadja a labdát, sőt ha a papa picit rosszabbul teszi vissza a játékszert, akkor is megmenti. Mintezt pucér lábbal, nem zavarja, hogy nincs sportcipője.

A CIES nevű, futball elemzéseket végző intézet a minap adta ki a jelentését arról, hogy mely ország adja a legjelentősebb kontingenst a világ különböző bajnokságaiba. Kilencvennyolc szövetség versenyrendszeréből nyolcvanötbe adott játékost Brazília 2018-ban, tőlük igazolt külföldre a legtöbb futballista. A videót látva ez annyira nem meglepő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás