promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
20 éve lett BL-győztes a Dunaferr, egy felejthetetlen párbaj után
Borítókép:  Radulovics Bojana a BL-győztes kézilabdacsapat legnagyobb csillaga volt (AFP/Kisbenedek Attila).
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

1999 első fele volt a Dunaferr nagy tavaszi hadjáratának ideje, a végén a fénykorát élő újvárosi női kézilabdacsapat május 16-én győzni tudott a női Bajnokok Ligájában. Az elődöntő hetespárbaja minden idők egyik legdrámaibb küzdelmét hozta, ahogy ez a videóból is kiderül.

A győzelemig vezető úton nem is az utolsó állomás, a döntő lett a legemlékezetesebb, hanem az elődöntő, a kor rettegett szupercsapata, az osztrák Hypo ellen. Az elődöntő hetespárbaját ma, húsz év távlatából is fantasztikus élmény nézni, különösen úgy, hogy

a kilencvenes-kétezres évek magyar legendái sorra feltűnnek, főszereplőként. 

Mint látszik, a párbaj során a Dunaferr legjobb játékosai előtt sorra adódik a lehetőség, hogy eldöntsék végleg a csatát, de a világklaszis jobbszélső, Balogh Beatrix, illetve az átlövő Mátéfi Eszter is hibázik.

Közben

Simics Juditnak rendkívül nehéz helyzetben kell odaállnia hetest lőni, hiszen ha ront, a Dunaferr kiesik. 

De a szíve a helyén volt, a lélekjelenléte megmentette. Farkas Andrea kapus egyre inkább önkívületi állapoitba kerül, majd jön a minden eldöntő újvárosi találat. 

Ezek után, ma úgy tűnik, már nem volt kérdés, hogy a döntőben a Krim Ljubljanát is sikerül legyűrni. Egyszerű azért nem volt, hiszen az újvárosi 25-23 után a szlovéniai 26-26-tal lett végül BL-győztes a Dunaferr május 16-án, amelyet Zsiga Gyula vezetőedző és

Radulovics Bojana (akkor még Bojana Radulovics) is fémjelzett,

bár a világ legjobb játékosának kétszer megválasztott balkezes átlövő sérüléssel küszködött a nagy menetelés alatt. Mégis nagy ünneplés lett a vége:  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás