promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi: Most kötelesség győzni, ellenféltől függetlenül
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi bő keretet hirdetett. Vannak visszatérők és újoncok is a nevek között. Egyúttal az olasz szakember kijelentette, hogy a Horvátország elleni sikert muszáj folytatni Azerbajdzsánban.

Ahogy az az mlsz.hun olvasható, Marco Rossi kihirdette Azerbajdzsán és Wales ellen készülő bő keretét. A szövetségi kapitány egyelőre harminckét játékost hívott meg, akik közül végül huszonhatan lesznek majd az utazókeret tagjai – olvasható a szövetség holnapján.

Vannak visszatérők, mint például Fiola Attila, Gróf Dávid és Eppel Márton. Újra a bő kerettel készülhet Vida Krisztopher és Zsótér Donát, azonban első meghívóját kapta Ferenczi János és Pávkovics Bence is – mindketten a DVSC futballistái. 

Ahogy korábban is elmondtam már, folyamatosan figyeljük a számításba vehető játékosokatPávkovics és Ferenczi eddig nem voltak még kerettagok, és tőlem Bódi Ádám is először kap meghívót. Figyeljük őket egy ideje, és úgy vélem, az utóbbi időben jól teljesítettek az OTP Bank Ligában. Ferenczi ráadásul bal hátvéd, ami ugyebár egy olyan poszt, melyen szoktak lenni nehézségeink. Zsótér nagyon érdekes játékos, jól játszott az Újpestben, de ha a számokat, a statisztikát is nézzük vele kapcsolatban, akkor azért van még hova fejlődnie. Több gólt és gólpasszt várnék tőle, mert az adottságai, a tehetsége megvan hozzá. A hozzáállását jól ismerem, és a küzdeni tudása is példaértékű.

– fogalmazott Rossi az mlsz.hunak, hozzátette, hogy a korai kezdés és a plusz napok is komoly jelentőséggel bírnak majd a felkészülés szempontjából, utalva arra, hogy a játékosok már május 27-én megkezdik a felkészülést a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőre.

Mint az olasz szakember az MTI szerint elmondta, hat pontnak örülne a következő két selejtezőmérkőzésen.

„Most kötelesség győzni - ellenféltől függetlenül. A Horvátország elleni sikert muszáj folytatni Azerbajdzsánban. Persze attól, hogy kötelező, csak még nehezebb lesz. Semmiféle tiszteletlenség nincs bennem, de ha ki akarunk jutni az Eb-re, nyerni kell" - fogalmazta meg elvárásait Rossi.

Íme Marco Rossi bő kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Vidi FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (Debreceni VSC), Fiola Attila (MOL Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Vinícius Paulo (MOL Vidi FC), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (MOL Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (MOL Vidi FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók: Bódi Ádám (Debreceni VSC), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Eppel Márton (Kajrat Almati), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas KC), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC), Vida Kristopher (DAC), Zsótér Donát (Újpest FC)

Menetrend:

június 8., szombat:
Azerbajdzsán–Magyarország 18:00 (magyar idő szerint)

június 11., kedd:
Magyarország–Wales 20:45

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás