promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Győr ötödször is megnyerte a Bajnokok Ligáját
Borítókép:  AFP/Kisbenedek Attila
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Győri Audi ETO nyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját a Papp László Arénában rendezett BL négyes döntőben. Megérdemelte. 

Ambros Martín a Don-Rosztov edzőjeként tért vissza Bajnokok Ligája-döntőt játszani Magyarországra, a Győri Audi ETO-val négyszer nyerte meg a trófeát. Viszont a szőlő most picit savanyúbb, mivel továbbra is a világválogatottat tisztelhetjük a Győrben, a spanyol tréner immár úgy látja, egészségtelen, hogy egy csapat ennyire kimagasodjon a mezőnyből.

Az egészségtelen jelzőt lehetne esetleg másra cserélni, de tény, hogy amikor egy csapat a BL négyes döntő első elődöntőjében egy félidő alatt rommá veri a norvégok kirakatcsapatát (Kristiansand, 18-8), akkor a többi csapatban felmerülnek kérdések az esélyegyenlőséget illetően.

[[cikk]]

A Győrnek ezzel nem kellett foglalkoznia, a Rosztov elleni döntőben csak az lehetett a cél, hogy megvédje címét, és hét év alatt begyűjtse örödik BL-serlegét is. A Bajnokok Ligája-győztes, világbajnok brazil kapussal, Pessoával és a holland Abbinghal felturbózott orosz válogatott állt szemben a Győrrel a fináléban.

A hazaiak az első percben vezettek, ám ezután beindult a Vjahirjeva, Makajeva vezette rosztovi henger, folyamatosan az oroszok vezettek egy góllal. A 23. percben érte utol az ellenfelet a kisalföldi csapat, ki más, mint az örökös győri Görbicz Anita góljával. A 35 éves klasszis az elődöntőben is bevágott hat gólt, a döntőben a szünetig négyet dobott. 8-10-es állásnál a Győr indult be, és egy 7-1-es sorozattal a szünetig négygólos előnyre tett szert. Amorim vérző orral is hajigálta a gólokat, volt, hogy saját térfeléről talált be az üres kapuba.

A folytatásában öt góllal is vezetett a Győr, Görbicz csak egy büntetőt hibázott el. Grimsbö a kapuban hamozta a bravúrokat, ami rendkívül fontos volt, mert Grootot a bírók meglepő szigorúsággal kiszórták piros lappal egy ütközést követően. A legvégén még Amorim is kiállt pirossal.

A győri védekezés ezúttal is feszes volt, támadásban pedig a megszokott ötletességgel hasított a Győr, és meg sem állt ötödik Bajnokok Ligája trófeájáig. Az utolsó másodperceket mindkét csapat hátrányban játszotta végig, de a remekül játszó oroszok nem jutottak lövéshez, így a nyolcperces győri gólcsend nem bosszulta meg magát. A Győr megérdemelte, a világ legjobb csapata.

A négyes döntő legjobb játékosa Kari Aalvik Grimsbö lett, a Győri ETO kapusa. 

A bronzérem a Kristiansandhoz került, mely 31-30-ra legyőzte a Metz csapatát.

Női Bajnokok Ligája, döntő:
Győri Audi ETO-Rosztov Don 25-24 (15-11)
Budapest, Papp László Aréna
A legjobb gólszerzők: Amorim 7, Görbicz 6, Brattset, Oftedal, Bódi 3-3 ill. Abbingh 7, Makejeva, Managarova 5-5, Vjahireva 3. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás