promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A videóbíró kiszúrta, hogy mi a gond a fertelmesen elvégzett büntetővel
Borítókép:  Youtube
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Maccabi Tel-Aviv középpályása úgy ért a labdához tizenegyesrúgás közben, ahogy tétmérkőzésen eddig talán még senki. Mivel az izraeli ligában van videóbíró, a játékvezető visszanézte az esetet, s elvette a gólt a bajnokesélyestől.

Az ötödik helyen álló Yehuda a Maccabi Tel-Avivot fogadta az izraeli labdarúgó-bajnokság rájátszásának kedd esti mérkőzésén. 0-0-s állásnál, a 40. percben kezezés és tizenegyesrúgás következett, a középpályás Omer Atzili állt a labda mögé. Innentől érdemes elindítani a felvételt.

A játékos egészen szerencsétlen módon megcsúszik a kitámasztás pillanatában, így nem kapura lövi, csupán elsodorja a labdát, mely a tizenhatoson belülre futó játékostársa elé gurul, ő pedig a kapuba továbbít, 0-1. Hangrobbanás a vendégszektorban, ünneplés a pályán.

A játékvezető azonban ekkor a videóbíró jelzésére (igen, Izraelben már alkalmazzák a VAR-t bajnokikon), a pálya szélén található tévéhez vonul, s visszanézi az esetet. Ezt követően pedig a Maccabi futballistáinak heves tiltakozása ellenére visszavonja a találatot, és kifelé ítél szabadrúgást.

Csak a visszajátszáson lehet látni, hogy helyesen döntött a játékvezető.

Atzili ugyanis az esés pillanatában a támaszkodó lábával, alig látható módon a másik lábára pöccintette a labdát, s a játékszer onnan gurult tovább a játékostárs elé. Ez két érintés, azonban a büntetőt a szabály szerint egyetlen érintésből kell elvégeznie a játékosnak.

Választhatja a kapura lövést (a legtöbben ezt választják), s azt is, hogy valamelyik játékostársának gurítja le a labdát. Mint például Messi Suáreznek 2016-ban, a Celta Vigo ellen: 

Atzili akartlanul és szabálytalanul passzolt a tizenegyesből, így a játékvezető tökéletes döntést hozott.

A Maccabi Atzili szerencsétlenkedésétől függetlenül legyőzte a Yehudát 2-0-ra, és továbbra is toronymagasan, 29 pontos (!) előnnyel vezeti a bajnokságot.

Arra, hogy vannak Atzilinél jóval mókásabb büntetőspecialisták is, itt a bizonyíték: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás