promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Guardiola kedvenc tinije döntött a Tottenham ellen
Borítókép:  OLI SCARFF / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az angol foci szerelmesei ezúttal csak egy egygólós City-Tottenham mérkőzést láthattak.

A futballkedvelők, főleg az angol foci szerelmesei a szerdai Manchester City-Tottenham Bajnokok Ligája negyeddöntő után ismét dörzsölhették tenyerüket. Hiszen a két együttes a hétközi, drámai 4-3-as mérkőzés után ezúttal a Premier League keretein belül találkozott.

Az utolsó percekben történt összetűzések, keménykedések miatt parázs hangulattal zárodó mérkőzés java része ezúttal csenden csordogált. Ennek oka, hogy a Tottenham argentin trénere Mauricio Pochettino tanult a szerdai kilencven percől, s egy, a szélességi védekezésre külön odafigyelő együttest küldött pályára. Az észak-londoi csapat ötvédős rendszere miatt sok esetben kézilabdamérkőzésekhez hasonlító játékkép volt látható.

A Manchester City birtokolta többet a labdát, a Tottenham pedig az ellenfele mögött meglévő, harminc-negyven méteres területeket támadta, többször sikerrel, ám, ami hétközben sikerült, ezúttal nem. Az ellentámadások befejezésébe mindig hiba csúzott. 

A találkozót a City akadémia neveltje, az első Premier League-gólját szerző, 18 éves Phil Foden döntötte el. A tini képességeiről korábban Guardiola szuperlatívuszokban beszélt. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás