promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok 61 százaléka elvétve vagy soha nem sportol
Borítókép:  wellbeingprogram.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Rexona felmérése szerint a magyarok többsége egyáltalán nem foglalkozik a egészségével, már ami a testmozgást illeti. Több mint 60 százalékunk szinte soha vagy soha nem sportol. A márka kampányt indított azért, hogy ez a folyamat megváltozzon.

A Rexona 2019 februárjában országos lefedettségű online kutatást végzett a magyarok sportolási szokásairól. A felmérés összekapcsolódik a cég kampányával is, melyben könnyen teljesíthető kihívásokkal bírnák rá az embereket, hogy mozogjanak többet.

A kutatásban a megkérdezettek 61 százaléka csak elvétve vagy egyáltalán nem sportol, ami azért is elgondolkodtató, mert a válaszadók közel kétharmada ülő munkát végez, amelyhez elengedhetetlen lenne a rendszeres testmozgás. Emellett a kutatásból az is kiderül, hogy a lakásban élők sportosabbak, mint a kertes házban élők. A budapestiek többet mozognak és több mozgásformát is kipróbáltak már, mint a kisebb településeken élők.

Csupán az emberek 14 százaléka mondta azt, hogy mindig gyalogol, a kitöltők 85 százaléka az autót és a tömegközlekedést választja a gyaloglással szemben, sőt, az emberek 14 százaléka mindig, mindenhová autóval vagy tömegközlekedéssel megy.

Lépcsőzni sem igazán szeretünk: a megkérdezettek mindössze 23,7 százaléka választja a lépcsőt, ha van lift is, 30 százalék viszont akár az első emeletre is lifttel megy.

Az emberek 12 százaléka egyébként kipróbált már több mozgásformát is, de azok kikoptak az életéből, és a kitöltők közel fele lépett már a teleshop „csapdájába” és rendelt valamilyen edzőeszközt otthonra, de csak 3,6 százalékuk az, aki többszöri rendelés után is mindet rendszeresen használja.

Akik egyáltalán nem vagy nem rendszeresen sportolnak, leginkább az időhiányra, a kezdéshez szükséges erő/kedv hiányára és arra hivatkoznak, hogy nem tudják hogyan kezdjenek bele vagy nincs, aki támogassa őket a kezdésben.

Elmondásuk szerint őket leginkább a hasznos, könnyen eltanulható tippek/trükkök ösztönöznék, illetve sokan vannak, akik szeretnének rövid, könnyen elsajátítható mozgásformákat megismerni.

A sportolást kerülőknek jó példával járhatnak elől egyébként a rendszeresen sportolók: őket az egészségmegőrzés (64 százalék), az általános állóképesség megőrzése (48 százalék) és a stresszlevezetés (35 százalék) motiválja, viszont az alakformálás csupán 29 százalékukat hajtja előre.

Az érdeklődők a Rexona mozogjtobbet.hu weboldalán hasznos tippeket-trükköket és személyre szabott kihívásokat találhatnak, és próbára tehetik magukat a szórakoztató mozgásformákkal. Hajrá!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás