promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Babos Tímea és Fucsovics Márton továbbra sem játszik a válogatottban
Borítókép:  forrás: Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hónapok óta szemben áll egymással Babos Tímea és Fucsovics Márton, valamint csapatuk a Magyar Tenisz Szövetséggel.

2018 nyarán borította ki a bilit Fucsovics, miszerint ő nem tud a jelenlegi elnökséggel együtt dolgozni. Nem sokkal később csatlakozott hozzá Babos is, és bejelentették, hogy bizonytalan ideig a válogatottban sem fognak pályára lépni. Az egész ősz a parttalan viták jegyében telt, mindkét fél a maga igazát bizonygatta.

2019 elején a szövetség természetesen elküldte a két teniszezőnek a válogatottbeli meghívót. Babos és Fucsovics a hétfőn kezdődő Australian Openre készül, már mindketten Melbourne-ben vannak, és közös közleményben (mindkét teniszező megjelentette az írást saját Facebook-oldalán) reagálta a válogatott meghívóra:
Tekintettel arra, hogy a szeptemberi közleményünk kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontunk továbbra is érvényben van. Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Teniszszövetség nevében a februári Fed-, illetve Davis-kupa-találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Teniszszövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, soha nem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában. A címeres meznek, a válogatottnak mindig prioritása volt a pályafutásunkban. Továbbra is büszkén képviseljük Magyarországot minden héten a sportvilág legnagyobb színpadain. Az olimpiára is gondolva együtt indulunk vegyes párosban az Australian Openen, és reméljük, rengeteg szurkolónak sikerül örömet és büszkeséget szereznünk az eredményeinkkel.

Babos a hétfőn kezdődő Australian Open első fordulójában a tunéziai Onsz Dzsaburral, míg Fucsovics a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal csap össze.

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás