promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kenya egyetlen hoki csapata élete legszebb ajándékát kapta
Borítókép:  Forrás: torontosun.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A kenyai hokisok a minap életük legszebb napját kapták ajándékba Tim Hortons-tól. Tim Horton a negyvenes évek végétől a hetvenes évek közepéig jégkorongozott az NHL-ben, négyszer nyert Stanley-kupát, a Toronto korszakos játékosa volt. Létrehozta a Hortons kávézó-fánkozó láncot, melynek ma kilenc országban több mint 4600 étterme és gigantikus bevétele van. A sikereket maga nem élhette meg: 1974-ben autóbalesetben meghalt.

A maga után hagyott gyorsétteremláncnak viszont volt pénze, hogy vendégül lássa Kenya egyetlen jégkorong csapatát, a Kenya Ice Lions-t. Nairobiban, Kelet-közép Afrika egyetlen jégpályáján a csapat tagjai jórészt egymás ellen mérkőznek – a Lionsba női játékosok is beférnek. Persze csak akkor meccselnek házon belül, ha épp nem jut a Tim Hortons fülébe a hírük.

A Lions-t meghívták Kanadába, hogy kicsit belekostoljanak a helyi hokiéletbe. Az útjukról készült kisfilm megható egyben felemelő.


Különösen az a rész, amikor egy helyi csapat ellen készülnek, s az öltözőben egyszer csak megjelenik a hokitörténelem egyik legnagyobb játékosa, a többszörös olimpiai, világbajnok, háromszoros Stanley-kupa győztes Sidney Crosby, s kezet ráz velük. Kísérője, a Colorado Avalanche ígérete, Nathan MacKinnon láttán is leesett az álla az afrikai vendégeknek, néhányaknak könny szökött a szemébe, más megpaskolta Crosby arcát, nem képzelődik-e. A két csillag beállt játszani a Lions-hoz.
Nem csak egy álmunk teljesült, hisz nem csupán pályára léphettünk egy meccsen Kanadában, de életünkben először teljes hoki felszerelésben játszhattunk két óriási játékossal
– hitetlenkedett Benard Azegere, a kenyaiak csapatkapitánya.

A meglepetések sora itt nem ért véget, a Tim Hortons ugyanis támogatást folyósít a kenyai ifjúsági liga számára, hogy a Lions utánpótlása ki ne apadjon.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás