promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tündérmesévé változott Dzsudzsák Balázs igazolási kálváriája
Borítókép:  Az Al-Ittihad Kalba Twitter-oldala
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Portálunk is beszámolt arról, hogy a 31 éves szélső az előző két idényben az al-Vahda SC játékosa volt, amellyel nem hosszabbított szerződést, így szabadon igazolhatóvá vált. Korábban a török Bursasport, az orosz Dinamo Moszkvát és Anzsi Mahacskalát, a holland PSV Eindhovent, illetve a Debrecen együttesét erősítette.

A magyar válogatottban eddig 97 meccsen 21 gólt szerzett, de az új szövetségi kapitány, Marco Rossi a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-meccseken nem számított rá, mert nem volt klubja.

Hiába volt arról szó, hogy esetleg Európába szerződik Dzsudzsák Balázs. Szóba került a MOL Vidi FC, a Siklós FC, de hallani lehetett holland (a Fortuna Sittard szurkolói meg is fogalmazták véleményüket a játékosról) és angol csapatról is, míg a pletykák szerint a Hamburg vezetői nem jutottak szóhoz, amikor meghallották a játékos bérigényét. A csapatkeresési hercehurca végállomása végül az arab ország újonca al-Ittihad Kalba SC lett. A csapat az 1. fordulóban 6–2-re kapott ki az Al-Vahdától, a magyar játékos korábbi csapatától.

Péntek reggel a Nemzeti Sport Online-on egy nyílt levelet tett közzé Dzsudzsák Balázs, amiben az elmúlt pár hónap eseményeit magyarázza el: a részleteket ide kattintva olvashatja el.

Délután pedig góllal mutatkozott be új csapatában, az al-Ittihad Kalbában, amely az egyesült arab emírségekbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában 2–0-ra nyert az al-Dhafra vendégeként. A magyar futballista a szünetben állt be, majd a 73. percben higgadtan értékesítette (a gól a cikk végén nézheti meg) az MTK kölcsöncsatára, Myke Bouard Ramos által kiharcolt tizenegyest. Ramos a hosszabbításban betalált, így született meg a kétgólos győzelem.

Az újonc al-Ittihad Kalba, így jelenleg az 5. helyen áll. 

Dzsudzsák Balázs egy 86-os számú mezben játszott, szám választása valószínűleg születési dátumára (1986) utal.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás