promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pazar mérkőzés, és egy utolsó perces gól a Liverpool-PSG-n
Borítókép:  Liverpoolfc.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A bölcs keleti gondolkodó, Buddha egyszer azt mondta: „Azt hiszed van időd.” Szinte egészen biztos, hogy ez a mondat nem a labdarúgás kapcsán fogalmazódott meg benne, de kétségtelen tény: a futballban fontos szerepe van az időnek. A döntéseknél, a cselekedeteknél. S, hogy mindennek mi köze a Liverpool-PSG Bajnokok Ligája-mérkőzéshez?

Nos, röviden. Az angol csapatnál az idő legfőbb megjelenési formája a gyorsaság, azaz gondolkodj, s cselekedj gyorsan, míg másik oldalról megközelítve, adj minél kevesebb időt és teret ellenfelednek. Ezt csak azért érdemes megemlíteni, mert a párizsi együttes (amelynek másodedzője egyébként Löw Zsolt) játékosai a szükségesnél több időt használtak el arra, hogy támadásaikat felépítsék vagy épp egy-egy döntést meghozzanak. Nyilván a Liverpool elképesztő sebességben futballozik, ahogy az is, hogy erre fel lehet készülni.

A francia együttes megtette, amit meg tudott, igyekezett a szélen (és nem a középső területeken) eljutni ellenfele kapujáig, ám nagyon látványos volt bal oldalának alacsony munkahatékonysága. A brazil szupersztár Neymar többször bonyolódott felesleges cselezésbe a kelleténél, míg az utolsó pillanatban vett Bernard finoman szólva sem tett hozzá a játékhoz.

Nem véletlen, hogy a Liverpool, amikor támadt, akkor ezt főleg a jobb oldalon tette, ha védekezett, akkor az ő szempontjából leginkább a bal oldal felé terelte a játékot. Mégis a vezető találatot az angol csapat egy bal oldali beadás után szerezte meg Sturridge jóvoltából, majd Milner alakította 2-0-ra az állást. Azért időnként a PSG is odaért a Pool kapujához az első félidőben, szépített is Meunier, a jobb bekk révén a 40. percben.

A második játékrészt is alapvetően a Liverpool uralta, s ugyanúgy a jobb oldalon vezette támadásai nagy részét, ám hatékonyság tekintetében elmaradt az első negyvenöt perctől. A mezőnyfölény azonban kényelmességet hozott, ezt pedig büntette a PSG. Salah adott el egy labdát a saját térfelén, amit köszönt szépen a párizsi csapat és két húzás után Mbappé jóvoltából egyenlített. Aztán jött a csereként beállt Firmino és a 92. percben, egy hatalmas Pool-roham végén 3-2-re alakította az állást, ezzel pedig megnyerte a mérkőzést csapatának.

A játéknap többi mérkőzés eredménye:

Barcelona-PSV 4-0

Internazionale-Tottenham 2-1

Club Brugge-Borussia Dortmund 0-1

Crvena Zvezda-Napoli 0-0

Galatasaray-Lokomotiv Moszkva 3-0

Monaco-Atlético Madrid 1-2

Schalke 04-Porto 1-1

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás