promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Ferencváros és a DVSC magabiztosan győzött, a Puskás otthon kapott ki
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Három mérkőzés volt terítéken az NB I aktuális idényének harmadik fordulójában.

Időrendi sorrendben haladva, az újonc MTK lépett pályára a Pancho Arénában a Puskás Akadémia vendégeként. A valamivel több, mint 800 fanatikus szeme láttára szerezte meg a vezetést Heris öngóljával a budapesti együttes, majd erre a Haladástól szerződtetett Kiss válaszolt a második félidő elején. Mindezt tette úgy, hogy ekkor már emberhátrányban játszott a Puskás. A hősies hazai csapat azonban nem bírta ki a végéig, jött ugyanis Torghelle Sándor és 86. percben megszerezte csapatának a három pontot. Az MTK tehát három forduló után hat pontos – jó kezdés a frissen feljutótól.

A nap második mérkőzésén a Debrecen a DVTK-t fogadta, s összességében megérdemelten nyert 2-0-ra (Tőzséré és Szécsi góljaival), hiszen a támadó harmadban hatékonyabban (14 kapura lövésük volt 7 diósgyőri mellett) és kreatívabban futballozott.

A játéknap záró mérkőzésén, a Ferencváros–Haladás találkozón az első félidő egyetlen veszélyes gólhelyzetéből Varga Roland a 23. percben vezetést szerzett a hazai csapatnak, a fennmaradó időben a két tizenhatos között folyt a játék közepes tempóban. A középpályán mindkét csapatnak többször sikerült átvinnie az akcióit, de a létszámfölényben lévő védelmek már megálljt parancsoltak a támadásoknak.

A második félidő elején Gaál góljával egyenlített a Haladás, ami pár percre megzavarta a hazaiakat. Azonban Lovrencsics harcossága és Varga önzetlensége újabb ferencvárosi gólt eredményezett, az előző szezon gólkirálya, a nyáron a Budapest Honvédtól szerződtetett Lanzafame pedig ötödik tétmérkőzésén megszerezte első találatát új csapatában. Tíz perccel később aztán a másodikat is: az olasz támadó büntetőből volt eredményes, miután a budapesti zöld-fehérek ukrán idegenlégiósát felrúgták a tizenhatoson belül. A hátralévő időben a Ferencváros kézben tartotta az irányítást, a Haladás viszont nem tudott megújulni, így kétgólos vereséggel távozott az Üllői útról.

A Ferencváros megőrizte százszázalékos mérlegét a bajnoki szezonban – a három fordulóban 11 gólt szerzett Thomas Doll csapata –, míg a hazai pontvadászatban immár 22 összecsapás óta tart a veretlenségi sorozata.

(HZS-TK)



Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás