promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívrohamot kapott a magyar válogatott egykori közkedvelt kapusa
Borítókép:  Forrás: m4sport.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A múlt hétvégén rosszul lett, s emiatt kórházba kellett szállítani a Partizan Belgrád jelenlegi kapusedzőjét, Nenad Puljezsevicset – írta csütörtökön a handballplanet.com kézilabda portál. A korábbi remek kézilabda kapusnak infarktusa volt, de a belgrádi kórházban stablizálni tudták az állapotát. Egyelőre fontolgatják, hogy megműtsék-e a sportolót.

A hatalmas termetű Puljezsevics a belgrádi Crvena Zvezdávan kezdett védeni fiatalon, majd a montenegrói Cetinjével lett bajnok. Eközben a jugoszláv válogatottba is bekerült, a 2001-es világbajnokságon bronzérmes lett.

Ezt követően került Szegedre, ahol kilenc éven át védett, a Puki becenévvel illetett játékos neve összeforrt a város kézicsapatával, a Pickkel. 2007-ben, hosszú idő után a Szeged 3-1-es összesítéssel legyőzte a Veszprémet a bajnoki döntőben. A mérkőzéseken Puljezsevics elképesztően védett, sőt az utolsó, mindent eldöntő összecsapáson a hétméterespárbaj során ő is értékesített egy büntetőt. A Szegeddel a kupát is megnyerte két alkalommal.

Egy kis Puljezsevics-show: 



2007-ben magyar állampolgár lett, s több világversenyen is szerepelt a csapattal, emlékezetes mérkőzései voltak a magyar kapuban is.

Később a bundesligás Hannovernél védett, majd kapusedzőként dolgozott itt. Aktív pályafutása befejeztével visszaköltözött szülővárosába, Belgrádba, s itt kapott kapusedzői állást.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás