promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Választanom kellett a válogatott és édesanyám között”
Borítókép:  Forrás: si.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nagyon sokat várt az iráni közvélemény Sardar Azmountól, akit igazi csodagyereknek tartottak fiatalon. Válogatott meccsei kétharmadán gólt lőtt, a vb-selejtezőkön is ő volt a csapat legeredményesebbje. A világbajnokságon azonban nem tudott betalálni.

Irán viszont kis híján továbbjutott bitang erős csoportjából. Marokkót legyőzte, a spanyoloktól szűk vereséget szenvedett, és Portugáliával úgy játszott döntetlent, hogy az utolsó pillanatban nagy helyzetet puskázott el, hajszál választotta el a nyolcaddöntőtől.

A kiesést számos szurkoló nehezen élte meg, Sardar több fenyegetést is kapott, ami miatt olyan döntést kellett hoznia, amit maga is nehezen dolgozott fel. „Óriási megtiszteltetés volt a válogatottban játszani, életem végéig emlékezni fogok rá. Viszont meg kellett hoznom életem legfájdalmasabb döntését.”
Édesanyám több komoly betegségen is átesett, s mivel én és a csapattársaim is kaptunk fenyegetéseket, újra visszaesett az állapota. Ez olyan helyzetbe sodort, hogy választanom kell az édesanyám és a válogatott között. Én pedig az édesanyámat választom
– írta Instagram-posztjában az iráni támadó, aki lemondta a válogatottságot.

Az Ali Daei utódjának tartott játékos a Rubin Kazanyban futballozik, már 18 évesen leigazolta a tatár klub. Óriási reménység volt, néhány fanatikus drukker viselkedése miatt úgy tűnik, soha többé nem láthatjuk iráni mezben.

A svédek játékosa, Jimmy Durmaz is hasonlóan járt: a törökországi asszír felmenőkkel bíró futballistát azután érte rasszista támadás, miután a németek a lefújás előtt abból a szabadrúgásból szerezték Svédország ellen a győztes találatot, amit ő hozott össze. A csapat svéd csapat elfogadhatatlannak minősítette a verbális agressziót és egy edzésen nyíltan kiállt a futballista mellett. Az otthoni szurkolók sem voltak restek: Stockholmban szimpátia tüntetést szerveztek Durmazért, de a helyfoglalásért fizetni kell majdnem 4 millió forintnak megfelelő összeget. A svéd válogatott – értesülve a hírről – azonnal jelezte a futball szövetségnek, hogy állja a költségeket. Nem semmi összefogás, annyi szent, Durmaznak pedig emiatt eszébe sem jutott, hogy visszaadja a svéd mezt.

A hazatérő dél-koreai csapat sem teljesen azt kapta, amit várt. Az Incheon Nemzetközi Repülőtéren mintegy 500 drukker fogadta övéit, a többség örömmel, virágokkal. Voltak azonban olyanok, akik erős kritikával illették az ázsiaiak szereplését.

A fogadás képsorain az látható, hogy néhány tojás is repült a dél-koreaiak felé, akik ugyan nem háborodnak fel, de nem egészen értik, mi történik. A csapat a svédektől és Mexikótól is kikapott a csoportmeccsek során, így a németek elleni összecsapásnak számukra nem volt tétje. Ennek ellenére legyőzték a világbajnokot, s ezzel elképesztő meglepetésre ki is ejtették, így nem feltétlenül repülő tojásokra számítottak otthon.



„Köszönöm mindenkinek, aki kijött elénk. Sajnálom, hogy nem sikerült beváltani szurkolóink reményeit, de a németek elleni győzelem visszaadhatja a hitünket” – mondta újságírók előtt Szon Heung-min, miután a beszámolók szerint őt is eltalálta egy tojás. A Tottenham csatára a legeredményesebb dél-koreai volt két góljával.

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás