promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Történelmet írt a Real, a Juventus pedig óriásit bukott
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A legrangosabb európai kupában 12. alkalommal diadalmaskodó Real Madrid lett az első csapat, amely megvédte a címét, amióta (1992/93) Bajnokok Ligájának nevezik a sorozatot.

Biztonsági okokból behúzták a cardiffi stadion tetejét, így az első fedettpályás Bajnokok Ligája-döntőt rendezték.   
 
Az első néhány percben a Juventus beszorította riválisát, Pjanic lövését követően Navasnak kellett az első bravúrt bemutatnia. A kezdeti szorításból fokozatosan kijött a Real Madrid, s egy villámgyors akció végén Ronaldo révén megszerezte a vezetést. A portugál klasszis ezzel a BL történetének első játékosa lett, aki három döntőben is gólt szerzett, míg a BEK-et is beleszámítva Alfredo Di Stéfano mellé csatlakozott. Ez volt a Real történetének 500. gólja a BL-ben, míg Ronaldo 11. találata az idényben, ebből a 9(!) az egyenes kiesés szakaszban.

Az egyenlítésre mindössze négy percet kellett várni, Mandzukic talán a BL-döntők történetének egyik legszebb gólját szerezte.

A torinói gól után újra az olaszok futballoztak fölényben, a Real inkább a gyors ellentámadásaiban bízott.

juveblki
A szünet után érezhetően a Real vette át az irányítást, a Juventus-játékosok sokszor csak "nyomozták" a labdát. A címvédő mezőnyfölénye a 61. percben góllá érett, igaz, Casemiro lövésébe szerencsétlenebbül nem is érhetett volna bele Sami Khedira. Mindössze három perccel később Ronaldo megszerezte szezonbeli 12. BL-találatát is, amivel gólkirállyá avanzsált, ráadásul úgy tűnt, pályafutása 600. góljával - klub és válogatott -, a kupa sorsát is eldöntötte. A Real így kétharmad mérkőzés alatt annyi gólt lőtt a torinóiaknak, mint amennyit az olaszok az egész sorozatban ezt megelőzően kaptak.
 
A második madridi gólt követően hitehagyottá vált az erejével már korábban elkészülő Juventus. Az olaszok csak elvétve jutottak el a rivális térfelére, ráadásul Cuadrado kiállítása miatt még emberhátrányba is kerültek. A Real Madrid rendkívül magabiztosan futballozva - a végeredményt Asensio állította be -, a második félidőben mutatott játékával teljesen megérdemelten diadalmaskodott.

Beszélhetünk bírói döntésekről, megpattanó lövésekről, de a Juventus nem volt a pályán a második félidőben, így nem volt már kérdés ki fog történelmet írni. Buffon már biztosan lemaradt arról, hogy valaha is BL serleget nyerjen.
 
„Mindannyian csalódottak vagyunk. Jól játszottunk az első félidőben, azt hittük, hogy az elég lehet a győzelemhez. Nincs magyarázat a második félidei játékunkra. A Real Madrid teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a szünet után. Megmutatták, hogy klasszisok és mi a jó hozzáállás egy ilyen meccshez” – nyilatkozta a kapus. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás