promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lement a FIFA-gála: Ronaldo negyedszer az Év játékosa
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 31 éves Ronaldo 2008, 2013 és 2014 után negyedszer érdemelte ki az elismerést. A támadó az előző szezonban klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját, a válogatottal pedig a franciaországi Európa-bajnokságot, így szinte borítékolható volt az első hely. Ronaldo hétfőn, a FIFA zürichi gáláján vette át a díjat. A díjakról a szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, kiválasztott sportújságírók és a szurkolók voksai alapján döntöttek. Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is a végső győztes Cristiano Ronaldót jelölte meg első helyen a szavazáson. A FIFA honlapjának beszámolója szerint a német edző a második helyen honfitársát, Toni Kroost, a harmadikon pedig az argentin Lionel Messit nevezte meg.
 
Dzsudzsáknál Messi volt a második, míg a brazil Neymar a harmadik. Az újságírók közül Szeli Mátyásnál, a Nemzeti Sport munkatársánál ugyancsak Ronaldo győzött Luis Suarez és a francia Antoine Griezmann előtt.

Persze van még egy fontos díj, ami hozzánk köthető. A malajziai Mohd Faiz Subri nyerte az év legszebb góljáért járó, idén nyolcadszor átadott Puskás Ferenc-díjat. A 29 éves játékos azzal érdemelte ki az elismerést, hogy 2016. február 16-án, a Penang bajnoki mérkőzésén egy bal oldali szabadrúgásból, jó 30 méterről a bal felső sarokba lőtt úgy, hogy a labda ritkán látható kanyart írt le a levegőben.

A FIFA futballbizottsága által kiválasztott tíz szépségdíjas gólra a szervezet honlapján lehetett szavazni, majd november végétől már csak arra a háromra, amely addig a legtöbb voksot kapta. A másik két jelölt a brazil Marlone és a venezuelai Daniuska Rodríguez volt. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás