promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brazília 2014 - Dél-amerikai és európai szomszédderbik az elődöntőért
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


Franciaország–Németország

Azt nem tudtuk, mennyire lesznek jók a franciák, de azt igen, hogy az ág ezen részén ennél jobb negyeddöntő nem jöhetne össze. Hát itt van, egy igazi csemege lesz, pláne, hogy a Les Bleus jobb annál, mint amire számíthattunk, Németország meg még (?) nem elég éles. De az is lehet, hogy most annyi van bennük, amennyit Algéria ellen láttunk, ám ebben az esetben elbúcsúzhatunk tőlük.

Didier Deschamps gárdája ugyanis roppant hatékony és jó focit játszik. Három győzelem, egy iksz, három meccs kapott gól nélkül. Sőt, igazából a Svájc ellen kapott két gól már egy teljesen más meccsen esett, hiszen akkor már 5–0-ra égtek a szépítő helvétek. Még az sem zavarta meg a franciákat, hogy Sakho sérülése miatt meg kellett bontani a védelmet, Koscielny is passzolt Varane mellé. Matuidi eltörte Onazi lábát, ám csak sárgát kapott és utólag sem tiltották el, így marad a remekül működő és félelmetes gall daráló - Pogba, Cabaye, Matuidi hármas, a Juve középpályása nagyszerűen játszott Nigéria ellen, és tovább is fejelte csapatát. Griezmann is kezdő lehet, az ő beállítása ugyanis nagy lökést adott a nyolcaddöntőben.

A németek ellenben csalódást okoztak, a jóval esélytelenebb Algéria ellen szenvedtek és csak egy gólnélküli ikszre futotta 90 percben. Arról nem beszélve, hogy ha Neuer nem játszik olyan pazarul, akkor még bajban is lehettek volna – szándékosan nem a véd szót említjük, ugyanis a kapus kimaxolta a védelem fogalmát: szerelt, fejelt, söprögetett. Aztán a hosszabbítás második percében Schürrle révén már sikerült megtörni a fáradó afrikaiakat. Sokan joggal követelik Löw kapitánytól a változtatásokat, sok sebből vérzik a Nationalelf: szélső hátvédek nélkül játszik, Lahmot visszatennék a védelembe, Özil és Götze pocsék formában van, Schürrle és Khedira szerepeltetését ajánlják, hozzátehetnénk Durmot is, ugyanis Boateng, de leginkább Höwedes bajban lehet Griezmann és Valbuena ellen.

Abban biztosak lehetünk, hogy nagyon jó meccset látunk.

Maracana, Ri de Janero
TV: M1, 18:00

Várható kezdőcsapatok:
Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Koscielny, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Benzema, Griezmann
Németország: Neuer – J. Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Lahm, Schweinsteiger – Özil, Kroos, Schürrle – Müller


Brazília–Kolumbia

Ez sem lesz kevésbé rossz meccs, bár a brazilok eddigi teljesítményét elnézve vannak aggályaink – Scolari csapata vagy nagyon görcsöl, vagy, és ez szomorú a mindenkori brazil válogatottra nézve, ennyit tud. Hajlunk rá, hogy utóbbi, és akkor baromi nagy kakiban lesznek a Kolumbia ellen.A kisszomszéd ugyanis lehengerlően játszik, négyből négyet nyert, 11 gólt lőtt, kettőt kapott és nálunk van az MVP. Igen, az ötgólos, feltartóztathatatlan James Rodríguez, akit a Real is akar.

Állítólag Scolari is be van rezelve kicsit tőle, így van esély arra, hogy David Luizt feltolja védekező középpályás pozícióba, hogy rúgja szét Hámeszt. A jóslat szerint három középhátvéd lesz így az aranysárgáknál, Dante bekerülhet (Martínez és Gutierrez mellé kellhet is), Oscar pedig kispadon kezdhet, az első meccs óta értékelhetetlen a teljesítménye. Leginkább persze az eltiltott Luiz Gustavo fog hiányozni, a helyén Paulinho kezdhet, aki ha Hulkkal és Freddel együtt nem kapja össze magát, véget ér a móka, és az egész vébé. A villámlábú kávésoknak semmit sem kell máshogy csinálni, majdnem tökéletes a produkció. Vb-elődöntőt ér?

Estadio Castelao, Fortaleza
TV: M1, 22:00

Várható kezdőcsapatok:
Brazília: Julio Cesar – Maicon, Dante, Thiago Silva, Marcelo – Paulinho, David Luiz, Fernandinho – Hulk, Fred, Neymar
Kolumbia: Ospina – Zuniga, Zapata, Yepes, Armero – Sánchez, Aguilar – Cuadrado, J. Rodríguez, J. Martínez – T. Gutiérrez

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás