promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: tovább támad a hó, kettészakítja Magyarországot, a meteorológusok figyelmeztetést is kiadtak
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Éjszakánként sokáig velünk maradnak a mínuszok.​

Minden bizonnyal hidegebb volt a tél Magyarországon 200 évvel ezelőtt, amikor a hazai kultúra két fontos eseménye is bekövetkezett. 1823 első napján megszületett Petőfi Sándor, január 22-én pedig Kölcsey Ferenc letisztázta a Himnusz szövegét, ezért ma ezt a napot ünnepeljük a magyar kultúra napjaként.

De a lírai felütés után térjünk vissza inkább a prózaibb történésekhez, a hétvége várható időjárásához. Szombat estétől túlnyomórészt borult lesz az ég, de a keleti tájakon átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék: a Dunától keletre eső, a Dunántúlon inkább havas eső, hó lesz a jellemző, de kis eséllyel északkeleten ónos eső is lehet, valamint délen zivatar kialakulása sem kizárt. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon élénk, olykor erős lesz – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +2 fok között várható, de a kevésbé felhős, havas tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap reggeltől kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: keletről nyugat felé haladva egyre nagyobb a havazás esélye, a hó-eső határa a nap folyamán egyre nyugatabbra tolódik. Késő délelőttől délkelet felől szűnik a csapadék, és csökken a felhőzet, de a Dunántúlon végig sok lesz a felhő, és az Alpokalján még este is havazhat. Az északi, északkeleti szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon időnként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10, a Nyugat-Dunántúlon 0, +4 fok között valószínű.

Az OMSZ a figyelmeztető előrejelzésében külön kiemelte, hogy szombaton az Észak-Dunántúlon erős, viharos szél hordhatja a havat. Az esti óráktól az Északi-középhegységben is hullhat lepel, 1-2 cm körüli (tapadó) hó, majd vasárnap a reggeli órákban átmenetileg kis eséllyel ónos eső is előfordulhat. Vasárnap hajnalban, reggel az Alföldön (főként a déli felén) zivatar kialakulása nem kizárt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás