promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: lesújtó információk a vészjelzésben, és még viharos szélre is készülni kell Magyarország néhány részén
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindenhol jelezték, hogy senki se hagyja otthon az esernyőjét, de most Magyarország északkeleti részén a legrosszabb a helyzet.

Már több előrejelzésben is figyelmeztetett az Időkép, hogy egy pokolian csapadékos hétre kell számítani. Nem is árt ide kattintva figyelni az elő radarképet, ahol remekül ellenőrizhető, hogy éppen merre tart a csapadékrendszer Magyarországon.

Most az északkeleti, északi tájakon reggel is nagy mennyiségben esett, és itt is van nagyobb esély területi átlagban a 20 mm-t meghaladó 24 órás csapadékösszegre.

Közben ez a csapadékzóna elhagyja Magyarországot, de délután rögtön érkezik a másik délnyugat felől. Előbb egy meleg, később egy hidegfront is hoz magával esőt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a figyelmeztetésében leírja, hogy csapadékzóna intenzívebb gócait keleten alacsony valószínűséggel dörgés, villámlás is kísérheti. Késő este, szerdára virradó éjszaka elsősorban a Dél-Alföldön már nagyobb eséllyel alakulhat ki zivatar, és ekkor Békésben, Csongrádban zivatargócoktól függetlenül is előfordulhatnak 60-70 km/h-t elérő, esetleg meghaladó széllökések a déli szélből.

Tehát nem elég az eső, néhány helyen Magyarországon még viharos szélre is készülni kell.

Az eső mellett elsősorban inkább csak a magasabb hegyekben fordulhat elő havazás, illetve kisebb eséllyel időszakosan a Nyugat-Dunántúlon is átválthat a halmazállapot néhol. A hőmérséklet most délután Magyarországon 5 és 13, késő este 2, 12 fok között alakul.

A nagyon rossz idő ellenére jó hír, hogy a fűtést nem kell feltekerni, mert éjszaka sem lesz fagy. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között mozog majd. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás