promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
9 vármegyére adtak ki súlyos figyelmeztetést Magyarországon- téged is érinthet
Borítókép:  We Love Budapest
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Figyelmeztetést adott ki az OMSZ 9 vármegye területén.

Finoman fogalmazva is szokatlan időjárást tartogattak Magyarország számára az égiek decemberben. Rég nem látott fagyokkal és téli időjárással robbant be a karácsonyi hónap, majd pedig ellentmondva a Katalin-napi hiedelemnek, melegfront érkezett az ünnepekre.

A meleget az ünnepek után felváltotta egy hidegfront, most azonban újra érkezik a kora tavaszi időjárás, országszerte 8-12 Celsius-fok várható a héten. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azonban kilenc vármegyére adott ki figyelmeztetést, amelyet mindenképp érdemes észben tartani. 

„Éjszaka nagy területen képződött köd, amely hétfőn napközben alapvetően feloszlik, zsugorodik, de néhol, főleg az Északi-középhegység térségében tartósan is megmaradhat. Estétől az ország északi felén ismét a látási viszonyok romlására számíthatunk"

- írják oldalukon

Érdemes tehát a reggeli órákban fokozottan figyelni az autósoknak és a közlekedőknek, hiszen sűrű köd vár ránk Magyarország jelentős részén.

Forrás: OMSZ

Az OMSZ sárga riasztása a fenti kilenc vármegyére érvényes a sűrű köd következtében, amely az éjszakai órákban képződött.

Napközben azonban fellélegezhetünk, hiszen meglepő módon, kora őszi és tavaszi melegre számíthatunk, gyakori napsütéssel. Az ország északi tájain maradhat kissé borult az ég, szitálással, esőzéssel. Hazánk döntő részein azonban 11-16 Celsius-fok várható, amely az esti órákban sem hűl le jelentős mértékben. A biztonság kedvéért öltözködjünk rétegesen, hiszen hűvös széllökésekre azért lehet számítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás