promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bedörren az időjárási fordulat Magyarországon, alaposan fel kell kötnünk a gatyánkat
Borítókép:  Pixabay
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érkezik az a bizonyos időjárási fordulat Magyarországra. 

Arról már a korábbi napokban is írtunk, hogy december időjárása Magyarországon nem éppen lesz kegyes hozzánk, beköszöntenek a fagyos hajnalok mellett a jéghideg délutánok is. Nézzük, hogyan alakul hazánk időjárása az elkövetkezendő napokban.

Jelenleg mediterrán ciklonok alakítják a Kárpát-medence időjárását, a péntek éjjeli órákban is érkezik egy Magyarország térségébe. Ennek a ciklonnak a hátoldalán azonban egy hideg, sarkvidéki eredetű levegőt szállító ciklont kapunk a nyakunkba, amit igazán hűvös időt eredményez majd. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló éjszaka borús, csapadékos lesz. A hajnali órákban a csapadék délre és keletre szorul vissza, a minimum értékek 1-10 Celsius-fok között alakulnak. Holnap napközben 4 és 11 fok közé szaladnak fel a hőmérők, és a délutáni óráktól kezdve esőzésekre lehet számítani. A szombat esti órákban érkezik a hidegfront, berobban a fagyos levegő hazánk területére, emellett északi szélre és lehűlésre lehet számítani a hétvégén. A napközbeni órákban 1-4 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. A hétvégén egyébként eső mellett havazás és havaseső is várható. 

A frontérzékenyek szerencsésen teszik, ha felkészülnek a fejfájósabb napokra, és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett a pihenésre is odafigyelnek. A réteges öltözködésre szintén érdemes ügyelni, hiszen pontosan olyan időjárás köszönt be Magyarországra, amelyben könnyű megfázni vagy benáthásodni.

Tekintsd meg a met.hu időjárás-jelentését videó formájában is! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás