promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egy mediterrán ciklon kíméletlenül odacsap Magyarországnak – szélvihar lesz a hétvégén lehűléssel, de jön az eső is
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Készülj fel, hogy a közeljövőben meglepően pocsék idő lesz Magyarországon.

Igazán borongós arcát mutatja a december, de hát ilyen szürke hónap ez, ráadásul most járunk azon a ponton, hogy már délután háromnegyed négy előtt sötétedik, amit rengetegen utálnak. Lesz a közeljövőben ennél is nagyobb utálni való, mivel egy mediterrán ciklon fogja felborítani Magyarország időjárást.

Az Időkép még egy animációt is összerakott arról, hogy pénteken érkezik a csapadék első nagy hulláma, szóval érdemes lesz magunkkal vinni az esernyőt. Ahogy láthatjuk, gyakorlatilag egész Magyarországot be fogja kebelezni a csapadékrendszer.

A lap megemlítette, hogy egy mediterrán ciklon fog uralkodni, ami vasárnaptól erős lehűlést, és viharos szelet is hoz magával. A holnapi napon az északi határ mentén havas eső, hó is hullhat. Magyarországon sokfelé kell kiadós mennyiségre készülni, 10-15, helyenként 20 mm eső is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken északon és nyugaton 3 és 7, másutt 7 és 12 fok között valószínű.

Szombaton továbbra is túlnyomóan borult időre számíthatunk. Az eső, záporeső hajnalra a keleti, déli részekre szorul vissza, majd napközben délnyugat felől újabb, kiterjedt csapadékzóna érkezik. Estétől az Alpokalján a havas esőnek, havazásnak is megnő az esélye. A többnyire északnyugati, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 1 és 10, a maximum 3 és 12 fok között alakul, délkeleten, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Az Időkép közben felkészített mindenkit, hogy vasárnap szélviharra kell készülni. A Dunántúl északi felén 70-80 km/órás széllökések lehetnek, a Bakony és a Balaton térségében 90 km/órás feletti lökések sem kizártak. Közben a magasabb légrétegekben a hét utolsó napján fagyos, 10-15 fokkal hidegebb levegő ömlik majd be északnyugat felől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás