promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: 1973-ban ordítóan hideg volt Magyarországon a mai napon – mutatjuk, hogy kell-e kegyetlen mínuszokra számítani a közeljövőben
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akkor nem igazán lehetne spórolni a gázzal Magyarországon, ha olyan hideg lenne, mint 49 évvel ezelőtt.

Bár elkezdődött a meteorológiai tél, de azért hála égnek a december még nem hozott őrült mínuszokat, így marad a rezsikímélő időjárás, legalábbis egy darabig biztosan. Napközben elég kellemes szokott lenni a hőmérséklet, csak hajnalra jönnek a lehűlések.

Annak persze biztosan nem örülnénk, ha olyan hideg lenne ezen a napon, mint amilyen 1973-ban volt Magyarországon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat akkor jegyezte fel a hidegrekordot Putnokon, ami igazi csúcstartó, mivel anno december 3-án mínusz 26,4 fokig hűlt le a levegő.

Az OMSZ jóslata szerint -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet ma éjszaka. Magyarország nyugati felében döntően borult idő várható, míg a keleti tájak fölött inkább csak sok és vastag magasszintű felhőzet lesz. Keleti megyéinkben köd képződhet. A Dunántúlon gyenge eső, másutt legfeljebb szitálás fordulhat elő. A délkeleti szél a Dunántúlon és a középső megyékben élénk maradhat.

Vasárnap Erősen felhős vagy borult idő várható, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon időszakos, gyenge esővel. Keletebbre nem, vagy legfeljebb jelentéktelen mennyiség eshet. A délkeleti szél a Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lehet, az északkeleti harmadban azonban gyenge marad a légmozgás. Magyarországon a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Az Időkép közben arról számolt be, hogy hiába várja sok gyerek, Mikuláskor el fog maradni a havazás, de ettől még az édességeket le tudja szállítani. Egy hidegfront ugyan hétfő éjjel érkezik, de ez többnyire esőt, záporokat hoz, legfeljebb a Bükk és a Mátra magasabb csúcsain keveredhetnek kedd reggel hópelyhek az esőbe.

Tehát az esernyőt semmiképpen se dobjuk a sarokba. A hidegfront nagy lehűlést nem hoz, maximum pár fokkal esik vissza a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás