promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a focicsapatok a vb-n, a ciklonok pedig az égben csatáznak, de milyen hatással lesz ez Magyarországra?
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mediterrán ciklon sokaknak jobban hangzik, mint az anticiklon, de mégis a másodiknak kell jobban örülni Magyarországon.

Sokan várják már az igazi telet, de a jelenlegi helyzetben Magyarországon komoly rajongótábora alakult ki az enyhe időjárásnak is. A rezsikímélés most a legtöbb ember számára elsődleges szempont, így örülhetünk, ha elkerülnek minket a keményebb fagyok.

Amíg mi Magyarországon hűsölünk, addig a foci-vb-n Katarban remek idő van. Napközben 30 fok körül alakul a hőmérséklet, és éjszaka sem megy le 20 fok alá. Nálunk itthon kedd hajnalra a kevésbé felhős tájakon többfelé csökkenhet -5 fok köré a hőmérséklet. Délutánonként általában 2 és 8 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról számolt be, hogy nagykiterjedésű anticiklon erősebb hatást fejt ki hazánk időjárására, mint a délnyugatra kialakuló mediterrán ciklon, így lényeges változás egyelőre nem várható Magyarországon.

Kedden a legtöbb napsütésre az északkeleti, keleti tájakon van kilátás Magyarországon. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás alakulhat ki a rétegfelhőzettel borított tájakon. A Dunántúlon helyenként megélénkül a keleties irányú szél.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán északkeleten még előbújhat a nap a felhők közül, de délutánra mindenhol beborul az ég. Viszont szitálás, gyenge eső csak elszórtan fordulhat elő, sokfelé száraz maradhat az idő. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Reggel ismét többfelé fagyhat, kora délután pedig 3-8 fok valószínű.

Azt persze még nagyon nehéz előre pontosan megmondani, hogy a hét második felében illetve hétvégén milyen idő lesz Magyarországon, de a jelenlegi állás szerint ott sem lesz őrülten nagy változás.

Csütörtökön már indul a december, a Mikulásnak pedig jövő hét elején lenne szüksége egy kis havazásra. Meglátjuk, hogy az égiek kegyesek lesznek-e hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás