promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A meteorológia kiadta a vészjelzést – Magyarország ezen a részén jelentős mennyiségű eső szakadhat a nyakadba
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Holnap semmiképpen sem szabad otthon hagyni az esernyőt.

A jelenlegi helyzet miatt elég sokan örültek az úgynevezett rezsikímélő időjárásnak. Bár elég szürke a november, de a hőmérséklet hála égnek nem esett vissza drasztikusan Magyarországon. Viszont innentől nem árt elővenni a téli kabátot, mert jönnek a hajnali mínuszok, ráadásul napközben is egyre hűvösebb lesz.

Ez persze nem meglepő, mivel csak november közepén járunk, és örüljünk, hogy eddig nem igazán kellett fentebb tekerni a fűtést.

Az Időkép arra figyelmeztet, hogy ne hagyjuk otthon az esernyőket. Érdemes követni az élő radartérképet is a következő napokban, ahol megnézhetjük, hol van nagyobb eső Magyarországon. A lap szerint akár még az első hópelyheket is megláthatjuk. Ez az okozza, hogy egy Skandinávia fölött megerősödő anticiklon keleti peremén sarkvidéki levegő indul meg délre, miközben az Atlanti-óceán felől enyhe, nedves légtömegek érkeznek a kontinens belseje felé.

Mivel ez Magyarország felett keveredik, így egy jóval csapadékosabb időszakot eredményez. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzése szerint szerdán a nap második felében a ciklon hatására az ország déli, délnyugati részén (főként a Dél-Dunántúlon) nagyobb mennyiségű, helyenként 20 mm körüli csapadék várható.

Az Időkép össze is rakott egy térképet, hogy Magyarország bizonyos részein milyen mennyiségű esőre lehet számítani, amit ide kattintva értek el.

Az északi-északkeleti országrészben valószínűleg péntekre hűlhet le a magasabb légrétegekben és talaj közelében is olyan mértékben a levegő, hogy az eső mellett már a havas eső, hó is megjelenhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet most 3, 9 fok között alakul, míg napközben néhol 13 fokig is felkúszhat. Az OMSZ még hozzátette, hogy este, szerdára virradó éjszaka északon ismét sok helyen csökken a látástávolság, de sűrű köd leginkább a felhőben lévő hegyvidéki tájakon, illetve az ország déli felén foltokban valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás