promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem kegyelmez az időjárás, a köd mellé jön még valami ráadás is a rosszból
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarország bizonyos területein éjszaka fagypont alá esik a hőmérséklet.

Az ősz olyan időszakát éli Magyarország nagy része, amely nem a legkellemesebb, hiszen esők, szitálások, nehezen oszló ködök, valamint egyre hidegebbé váló hajnalok jellemzik. Az előttünk álló napok sem lesznek fényesebbek.

Hétfő estétől a köd és rétegfelhőzet újból terjeszkedni, keletkezni kezd, emellett délnyugat felől magasabb szinteken is érkezik felhőzet. Legnagyobb eséllyel az ország északkeleti harmadában képződhet sűrű köd. A ködös részeken szitálás lehet, emellett délnyugat felől a Dunántúlon elszórtan kisebb eső is előfordulhat. A szél gyenge marad – jelezte előre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, azonban a tartósabban derült, hidegre érzékeny helyeken, völgyekben akár -1, -2 fok körüli értékek is lehetnek.

Kedd reggeltől erősen felhős vagy borult lesz az ország döntő részén az ég, némi napsütés a déli, délkeleti megyékben, délután pedig már délnyugaton is lehet. Gyenge csapadéksáv vonul délnyugatról északkelet felé, így összességében több helyen is lehet kisebb eső, emellett helyenként szitálás is kialakulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 10 fok között alakul, ahol kisüt a nap, ott 11, 14 fok is lehet.

Az OMSZ ugyanakkor egész Magyarország területére figyelmeztető előrejelzést adott ki 2022. november 15. (kedd) éjfélig. Eszerint estétől északkelet felől újra egyre nagyobb területen képződhet tartós, sűrű köd, amely kedden napközben szintén csak lassan emelkedik meg, így napközben is korlátozott látási viszonyokra lehet számítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás