promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: a hidegebb légtömeg akár havazást is hozhat – ekkor jönnek a keményebb mínuszok
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nincsen kizárva, hogy Magyarországon is láthatunk egy kis hóesést.

A jelenlegi helyzet miatt elég sokan örülnek az úgynevezett rezsikímélő időjárásnak. Bár elég szürke a november, de a hőmérséklet hála égnek nem esett vissza drasztikusan. A következő héten hajnalban viszont már készülni kell mínuszokra Magyarországon.

Az Időkép pénteken még arról számolt be, hogy nincsen kizárva, hogy hópelyheket is lássunk. A lap szerint hétfőn hajnalban, reggel is sokfelé ébredhetünk párás, ködös időre, helyenként ködszitálás is előfordulhat. A nap sajnos elég kevés helyen bújhat elő Magyarországon. Esőre a Dunántúlon kell inkább számítani, de ez nem lesz jelentős. Hajnalban -1 és +6 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, napközben pedig 11 és 16 fok között mozoghatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint is a hét második felében fordul változékonyabbra az idő, addig pedig marad az anticiklon.

Kedden az éjszaka sokfelé képződő, terjeszkedő köd és rétegfelhőzet nagy része napközben is megmaradhat, közben vastagabb felhősávok is átvonulhatnak. Helyenként több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. A szitálás mellett néhol eső is előfordul. A déli, délkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás tájakon 6 és 10, a kevésbé felhős vidékeken 11 és 15 fok között valószínű.

Szerdán a köd és rétegfelhőzet zsugorodik, kisebb körzetekben lehetnek napos időszakok is, majd nyugat felől egy front vastagabb felhőzete érkezhet. A szitálás mellett szórványosan valószínű eső, zápor. A délnyugati, nyugati, majd az északi szelet időnként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között várható.

Csütörtökön vékonyodik, helyenként átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Éjjel több, nappal kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Az északi, majd délkeleti szelet időnként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, több helyen előfordulhat eső, zápor. Északkeleten, a határ közelében, illetve a hegyekben néhol havas eső is lehet. Többfelé megélénkül a délkeleti, majd az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +6 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű.

Szombaton nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan számítani lehet esőre, záporra. Néhol időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő várható, szórványosan előfordulhat eső, zápor. Hajnalra ködfoltok képződhetnek. Néhol időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás