promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Magyarországon te is lemaradtál erről a lélegzetelállító eseményről, de most pótolhatod
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mutatjuk azt is, hogy kell-e havazásra számítani a közeljövőben.

Az év utolsó teljes holdfogyatkozása volt megfigyelhető november 8-án, de sajnos nem Magyarországról. Persze ettől függetlenül láthatták az itt élők is, csak ahhoz messzire kellett utazniuk. A mostani holdfogyatkozás Új-Zéland, Alaszka, Kamcsatka, Japán vagy éppen Hawaii területéről volt a leginkább élvezhető.

Ettől függetlenül Magyarországon is érdemes felnézni az égre ma este, mivel a telihold igazán gyönyörű lesz az égbolton. A holdfogyatkozást rengetegen követték élőben, amit YouTube-on ti is visszanézhettek. Így persze nem olyan, mint élőben, de legalább láthatjátok miről maradtatok le.

Az Időkép közben már foglalkozott azzal is, hogy a közeljövőben számíthatunk-e havazásra, ami általában november környékén szokott megérkezni Magyarországra. Most következő 7-10 napban marad az évszakhoz képest kissé enyhébb időjárás. Ami ugyebár rezsikímélő, annak minden tekintetben örülnek a magyarok.

Csütörtökön ugyebár érkezik egy hidegfront, de az nem fog havat hozni, csupán esőt, valamit szelet.

Azonban lássuk, hogy mi vár ránk mostanában. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este egyre többfelé párássá válik a levegő, és terjeszkedik, illetve képződik a köd, valamint a rétegfelhőzet. Legfeljebb szitálás fordulhat elő Magyarország néhány részén. A délkeleti szelet a Dunántúlon kísérhetik néhol élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között várható.

Szerdán a köd lassan ritkul, ugyanakkor hazánk döntő részén borult, párás idő lesz a jellemző. Nagyobb területen a déli megyékben szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a nap. Szitáláson kívül érdemi csapadék nem várható. A Dunántúlon és a délkeleti tájakon megélénkül a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás részeken 10, a naposabb déli tájakon 15 fok körül alakul.

Csütörtökön érkezik tehát egy hidegfront, de arról majd holnap számolunk be, hogy hol fog nagyobb felfordulást okozni, mivel akkor lehet pontosabbat tudni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás