promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: sokkoló dolog történt Magyarországon, amire senki sem számított így október végén
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok szavazó úgy látja, hogy a november okozhat még hasonló meglepetéseket Magyarországon.

Közeledik a hosszú hétvége, aztán érkezik a hűvösebb november. Hála égnek azt kell mondani, hogy afféle rezsikímélő időjárásban volt eddig részünk, bár Magyarország észekkeleti, valamint keleti része belekóstolhatott múlt héten egyszer a hajlani fagyba, de ez nem lett tartós.

Azt viszont senki sem gondolta volna, hogy október végén Magyarország még kaphat a nyakába egy kis jégesőt. Az Időkép számolt be róla, hogy tegnap este 23 óra után északnyugatról délkelet felé haladó zivatarok súrolták az északkeleti határt, és Tiszabecsen, valamint Milotán jég is esett. Ide kattintva tudjátok megnézni az elképesztő fotókat.

Azt senki se gondolta volna, hogy október végén a hidegfront ilyen erős zivatart hozhat, bár hála égnek az egész tényleg csak súrolta hazánkat. A lap megkérdezte azt is, hogy számítanak-e idén még zivatarra az olvasók. A legtöbb szavazat arra érkezett, hogy a november okozhat még meglepetéseket.

Azonban lássuk, hogy mi vár ránk a közeljövőben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint anticiklon határozza meg egyre inkább időjárásunkat, így lényegi változás nem várható a következő bő egy hétben.

Ma éjszaka jobbára derült vagy kissé felhős lesz az ég, a keleti megyékben lehet kisebb körzetekben ennél több felhő. Hajnalra nagy területen pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződik. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön reggel köd és rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, főként északkeleten helyenként tartósan megmarad. Később napközben a kitisztult tájakon túlnyomóan derült vagy kissé felhős idő valószínű. A borult tájakon szitálás előfordulhat, de kellemetlen szél nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás