promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a hidegfront kegyetlenül belerondít a keddbe, de valahol már ma este lecsap – Magyarország ezen a részén szükséged lesz az esernyődre
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország egy részeén olyan, mintha kicsit visszacsöppentünk volna a nyárba, de holnap kapunk egy kis ízelítőt a latyakos őszből. 

Egy szavunk se lehet az időjárásra, mert nem igazán kell feltekernünk a fűtést Magyarországon. Múlt héten péntek hajnalban bár fagyott hazánk keleti valamint északkeleti részén, de erre ezen a héten már nem kell számítani. Rég volt ilyen kegyes hozzánk az október, amit mindenképpen érdemes kihasználni.

Tehát nem kell pánikba esni, a fagyos idő alaposan elkerül minket, és állítólag a hosszú hétvége is úgy kezdődik majd, hogy sok helyen kúszhat 20 fok fölé a hőmérséklet.

Bár ma nagyon meleg van délen, sok olyan 24 fokig kúszott fel a hőmérséklet, de a melegrekord nem volt veszélyben. Olyan messzire nem kell visszamennünk, mert 2019-ben 28,8 fokot mértek Mezőgyán községében, ami Békés megyében található.

Ahogy az Időkép is beszámolt róla, kedden azért lesz egy mélypont. Napközben délen és keleten felhősebb, borús, időnként esős időre számíthatunk, néhol zivatar is lehet. Délután azonban északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és majd a nap is kisüt. Mindenestre figyeljük a radart, amit ide kattintva érünk el, és Magyarország ezen a részein inkább tegyük be az esernyőt.

Érdekes, hogy hiába lesz hidegfronti hatás, a hőmérsékletet ez nem tudja komolyabban visszafogni. Hajnalban 7 és 14, délután 15 és 22 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk. Az esti órákban nyugat felől egy gyenge hidegfront éri el térségünket, főként az északi, északnyugati tájakra hoz záporokat, emellett zivatarok kialakulásának is jelentős az esélye.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán Magyarország nagy részén napsütéses időre kell számítani. de a köd, illetve rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat és egy melegfront viszonylag keskeny felhőzónája is ránk húzódhat. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 3, 11 fokról 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Az időjárás csütörtökön is hasonló marad, és csapadékra sem kell számítani. Ha lehet, tervezzünk be valamilyen kirándulást, mert érdemes kihasználni ezt gyönyörű őszi időt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás