promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: fentebb kell tekerni a fűtést Magyarországon? Mutatjuk azt is, hogy melyik nap szakadhat le az ég
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezen héten már volt hajnali fagy Magyarország egyik részén. Lássuk, hogy milyen időjárásra kell számítani a jövő héten!

Közeledik a hosszú hétvége, aztán érkezik a hűvösebb november. Hála égnek azt kell mondani, hogy afféle rezsikímélő időjárásban volt eddig részünk, bár Magyarország észekkeleti, valamint keleti része belekóstolhatott a hajlani fagyba a héten, de ez nem lett tartós.

A Nyírségben volt a leghidegebb, Nyírábrányban például mínusz 5,1 fokig hűlt le a levegő péntek hajnalban. Hétvégén aztán mindenhol visszaállt a hőmérséklet.

Nem kell megijedni, hogy közeledik a fagyos időjárás, szóval nem kell majd fentebb tekerni a fűtést Magyarországon. Az Időkép is arról számolt be, hogy 10-12 fokkal melegebb lesz az átlagnál. Hétfőn alapból egy melegfront fog uralkodni, így felhős lesz az idő, de abszolút nem lesz hűvös. A hőmérséklet 18 és 27 fok között mozoghat – inkább a déli tájakon lesz szinte nyárias idő. Ide kattintva lehet megnézni Magyarország térképét, miképp fog változni a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden délelőtt nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, pára- és ködfoltok is lehetnek. Több helyen előfordulhat eső, zápor, majd délutántól csökken a felhőzet és kisüt a nap. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalban 7 és 14, délután 15 és 22 fok között lesz a hőmérséklet.

Ide kattintva érdemes mindig ránézni az Időkép élő radartérképére, hogy Magyarország melyik részén szakadhat le az ég.

Szerdán az ország nagy részén számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütésre, de a köd, illetve rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat, és egy melegfront viszonylag keskeny felhőzónája is a térség fölé húzódhat. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. Általában mérsékelt marad a légmozgás, a hajnali 3-11 fokról 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtök reggel sokfelé várható köd, illetve rétegfelhőzet. Nappal ritkul, zsugorodik a köd, délutánig kevés helyen maradhat meg, a fátyolfelhők is feloszlanak és általában többórás napsütésre lehet számítani. Estétől ismét terjeszkednek a ködfoltok, néhol előfordulhat szitálás. Gyenge marad a légmozgás, a minimumhőmérséklet 2 és 11, a maximum 15 és 21 fok között alakul.

Pénteken derült, napos és tartósabban felhős, ködös tájak egyaránt lesznek, emellett fátyolfelhők is sodródnak az ország fölé. Legfeljebb jelentéktelen szitálás fordulhat elő néhol. Helyenként megélénkülhet kissé a keleti, délkeleti szél, a minimum 3 és 11, a csúcsérték 14 és 21 fok között valószínű.

Szombaton az ország nagyobb részén kisüt a nap, de maradhatnak borult, ködös területek, és fátyolfelhők is érkezhetnek. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb jelentéktelen szitálás lehet néhol. Helyenként megélénkülhet kissé a déli, délkeleti szél, a hajnali 3-11 fokról 14 és 20 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap az ország nagyobb részén kisüt a nap, de maradhatnak felhős, ködös vidékek, fátyolfelhőzet is érkezhet. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb jelentéktelen szitálás itt-ott. Helyenként megélénkülhet kissé a délnyugati szél. A hajnali 2-10 fokról 14 és 20 fok közé melegedhet fel a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás