promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: őrület, de volt olyan hely, ahol 34 fokot mértek, azonban Magyarországon péntek hajnalban már fagyra kell számítani
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem panaszkodhatunk, mert eddig teljesen barátságos az októberi időjárás.

Ha melegrekordokat nézzük Magyarország területén, akkor október végén ilyen 26-28 fok közötti hőmérséklettel fogunk találkozni. Az viszont szabályosan őrület, ami az egyik európai országban történt így ősszel.

Az Időkép számolt be róla, hogy Franciaország délnyugati részén évtizedes melegrekordok is megdőltek kedden. Sok helyen volt bőven 30 fok felett a hőmérséklet, de Orthezban például 33,8 fokot mértek. Az igazi strandidőt az Armand nevű ciklon okozta.

Azért eddig Magyarországon sem volt okunk a panaszra, mert a vénasszonyok nyara kellemes 20 foknál is magasabb maximumokat hozott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este a legtöbb helyen kiderül az ég, és esőre sem kell számítani. Helyenként pára-, ködfoltok kialakulhatnak. A szél - az északkeleti, keleti területek kivételével - veszít erejéből. Most már hajnalban egyre hidegebbek lesznek, legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön nem kell semmi nagyobb dologtól tartanunk. Magyarország döntő részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Késő estétől nyugat felől növekedni kezd a magasszintű felhőzet, de csapadék nem várható. Az északi, északkeleti, a Dunántúlon a délkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Az Időkép már korábban kiadta a figyelmeztetést, hogy péntekre virradóra lehet a leghidegebb az utóbbi időben, szóval jön a mélypont.  Északkeleten, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen környékén -1, de akár -2 fokig is hűlhet a levegő. A még kint lévő, fagyérzékeny növényeket mindenképp érdemes védett helyre vinni.

A nyugati részen ettől nem kell tartani, Győrben például 7 foknál nem lesz állítólag hidegebb péntek hajnalban. Fokozatos enyhülés és csapadék szombattól valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás