promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hihetetlen mi vár Magyarországra – egy ciklonrendszer fogja ezt okozni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem kell tartanunk a keserű időjárástól, mivel meleg, szubtrópusi levegő érkezik.

Érdekesen indult az ősz, és volt olyan, amikor egy szupercella még jégesőt is okozott Magyarországon szeptemberben. Az októbertől mindenki szürke időjárást és esőt várna, de jó hír, hogy most fog csak igazán rákapcsolni a vénasszonyok nyara, szóval nem kell elköszönünk a kellemes időtől.

A mostani időszakban már annak is örülhetünk, hogy a fűtést lehet pihentetni napközben, persze azért hajnalban már elég hidegek szoktak lenni.

Tehát Magyarországon folytatódik a már-már tavaszias idő. Az Időkép arról számolt be, hogy Európa nyugati partjainál több középpontú ciklonrendszer alakul ki, melynek előoldalán déli-délnyugati áramlással egyre melegebb, szárazabb légtömegek érkeznek. Persze ettől még számítani kell záporokra, sőt, lehet, hogy még az ég is megdörrenhet.

Állítólag vasárnap akár a 25 fokos meleget is elérhetjük a szubtrópusi levegő miatt. A naposabb csütörtök után pénteken és szombaton még számíthatunk felhősebb időszakokra. Eső főleg északnyugaton, északon fordulhat elő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este Magyarország nagyobb részén kiderül az ég. Hajnalra több helyen párássá válik a levegő, főként a Nyugat-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység nyugati részein köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet. Az északkeleti szél az északkeleti megyékben olykor megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3 és 10 fok között alakul, tehát elég hűvös lesz a hajnali órákban.

A csütörtöki napon nem kell számítani kellemetlen dolgokra. Általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, és hála égnek az esernyőt is otthon hagyhatjuk, mert nagyon kevés az esély a csapadékra.

A déli szelet Sopron térségében olykor élénk lökések kísérhetik, másutt azonban mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 19, 20 fok körül alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás