promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: valami közeleg, amiről még az időjósok sem tudják, hogy micsoda
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nemsokára valami történni fog, de még az időjósok sem látják előre, hogy micsoda.

Továbbra is kitart a vénasszonyok nyara Magyarországon, a következő napokban is ilyen szép őszi időre kell számítani kevés csapadékkal és felhőkkel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd éjszaka alacsonyabb szinteken újraképződik és terjeszkedik a felhőzet, melyből néhol előfordulhat gyenge eső. Helyenként pára, köd képződik. Az északias szelet az északkeleti megyékben élénk lökések kísérik, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon pár fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán alacsonyabb szinteken szakadozik a felhőtakaró, közben nyugat felől egyre vastagabb magasszintű felhők sodródnak fölénk. Helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor. Az északkeleti szelet az északkeleti megyékben élénk lökések kísérhetik, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 19 fok körül fok körül alakul.

A folytatás egyelőre elég titokzatosan alakul, ugyanis a magasszintű futóáramlás - azaz a jet stream - meg fog majd erősödni Európa közép-, és északi részén, ennek hatására egy viszonylag stabil időjárási helyzet fog létrejönni, és a Kárpát-medencébe zavartalanul fog áramolni a meleg levegő, azonban a jövő hét második felében a jet stream-ben keletkezni fog egy kisebb zavar, ami kisebb változást jelez előre. Erről a változásról egyelőre nem tudják a meteorológusok, hogy pontosan milyen típusú, de egy biztos, valami történni fog a jövő héten, amit egyelőre homály fed.

Részletesebb időjárás-előrejelzés az alábbi videóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás