promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: rendkívüli dolog vár Magyarországra, amit megköszönhetünk az anticiklonnak
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hajnalban lecsökkenhet a hőmérséklet, de többnyire 20 fok körüli maximumok lesznek nappal.

Már egy ideje elkezdődött az október, szóval nyakig benne vagyunk az őszben, sőt, már a fáknak a levelei is sok helyen kezdenek sárgulni. Az évszak eddig elég sokszínű volt, mivel kaptunk a nyakunkba rengeteg esőt, minimális jégesőt egy-egy szupercella miatt, és olykor ugyebár napsütést is. Most érdemes lesz kihasználni a következő napokat, mert utóbbi lesz az uralkodó.

A szeptemberi időjárásra visszagondolva rengetegen hitték azt, hogy jön egy nagyon latyakos, esős ősz Magyarországon, amit rengetegen nem szeretnek, és néhány embert még depresszióssá is tud tenni. Már egy ideje azonban megérkezett a csapadékmentes és napos vénasszonyok nyara, és maradni is fog.

Ne legyünk telhetetlenek, 30 fok nem lesz, de kellemes idő igen, amit érdemes kihasználni. Az Időkép előrejelzése szerint következő időszak időjárását is alapvetően anticiklon határozza meg.

Az anticiklonok centrumában csendes, nyugodt időjárás a jellemző, a légkör magasabb rétegeiben felhőoszlató hatású, leszálló légmozgással. Tehát ez a fajta ciklon mindig napos, száraz időt hoz magával. Most úgy néz ki, hogy a következő 10 napban Magyarország nagy részén marad a szárazabb idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon lehet ennél kevesebb felhő, helyenként derült tájak is előfordulhatnak. Főleg arrafelé nagyobb területen képződhet pára, köd, de csapadékra nem kell számítani sehol, ahogyan szélre sem. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul.

Kedden a nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, és a felhőzet is szakadozik, gomolyosodik, a keleti országrészben kevesebb, másutt több napsütés valószínű. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat, de ezek természetesen nem lesznek tartósak.

Kizárólag az Alpokalján lehet picivel erősebb a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás