promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: döbbenetes, de két helyen is 40 fok felé emelkedett hőmérséklet – mutatjuk, hogy mi lesz a helyzet Magyarországon
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hazánkban is beindult a vénasszonyok nyara, amit mindenképpen érdemes kihasználni. Lássuk, hogy mit hoz a következő napok időjárása!

Beindult az indián nyár Magyarországon, szóval érdemes kiélvezni a kellemes meleg napokat, amíg még lehet. Egészen döbbenetes, de az Időkép arról számolt be, hogy két európai országban 40 fok felé emelkedett a hőmérséklet.

Október első két napján Törökországban és Cipruson is a legforróbb októberi napot jegyezték fel a mérések kezdete óta. Mind a hét helyen 41,2 fokot mértek, és bár azóta visszaesett a hőmérséklet, de így is 30 fok körül vannak a maximumok.

Magyarországon nem fog senki sem fürdőgatyára vetkőzni, ebben biztosak lehetünk, de nem lesz okunk a panaszra, mert tavaszias meleg lesz így október elején.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a hajnali órákban párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik, de csapadék nem lesz. A Dunántúlon időnként megélénkül a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 9 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön épp itt lesz az ideje kihasználni a jó időt. A pára és köd feloszlása után fátyolfelhős, napos idő várható, és esőre sem kell számítani. A déli, délnyugati szél mérsékelt vagy gyenge marad, viszont a Dunántúlon átmenetileg északnyugatira fordul és megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható, a magasabb értékek nyugat felé lesznek jellemzőek.

Az is remek hír, hogy az időjárás Magyarországon állítólag hétvégén sem fog elromlani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás