promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: itt kell heves zivatarra készülni holnap Magyarországon – Tényleg ne felejtsd otthon az esernyőt
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olyan villámárvízre azonban nem kell számítani, ami nem olyan rég lecsapott hazánkra.

Az Időkép számolt be róla, hogy Tállyán villámárvizet okozott a hirtelen jött zivatar, de rengeteg eső hullott a Mátrában és a Tiszántúl délkeleti részén is. Az aszály nagy gondokat okoz Magyarországon, de azért ezek a területek örültek volna, ha nem egyszerre kapjuk a nyakukba az égi áldást.

A legtöbben örülnek neki, hogy vége a kánikulának, bár az még nincsen kizárva, hogy lesz forróság szeptemberben. Most az északira fordult széllel a következő napokban megindul a hűvösebb levegő áramlása Magyarország felé is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a kedd délután képződő felhők nagy része összeesik, szóval csökken a felhőzet mennyisége, ugyanakkor kisebb körzetekben maradhatnak felhősebb területek. A csapadék éjszakára mindenhol megszűnik Magyarországon. Ide kattintva érdemes követni az Időkép élő radartérképét, hogy hol alakulhat ki még zivatar.

Az északkeleti szél az északkeleti megyékben olykor megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között várható.

Kedden délutánig napos, gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon beborul az ég, és éjfélig hozzávetőlegesen a Balassagyarmat-Barcs vonaltól nyugatra várható eső, zápor, a délnyugati tájakon esetleg zivatar is kialakulhat.

Az északi, északkeleti szél napközben időnként megélénkül, a Bodrogközben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 31 fok között valószínű.

Csütörtökön, szeptember elsején a nap első felében még helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, de ez majd holnap kiderül biztosra, hogy kell-e ettől tartani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás