promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lőttek a tűzijátéknak? Pokoli vihar tart Magyarország felé, ami szétverheti az augusztus 20-ai ünnepséget is
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Heves vihar tart felénk, ami miatt az augusztus 20-ai tűzijátékot is lefújhatják.

Ausztria felől egy heves vihar érkezik Magyarországra, ami sok kárt okozhat nemcsak az augusztus 20-ai ünnepségeken, de minden településen, amit érinteni fog.

A heves záporok és zivatarok, felhőszakadás miatt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs lefújta a szombat reggelre ütemezett légiparádét, és valószínűleg a tűzijátékról is hasonló döntés fog születni; erről majd augusztus 20-án dél körül számíthatunk hivatalos bejelentésre.

A nyugatról érkező hidegfront alaposan megváltoztatja hazánk időjárását a hétvégén, péntek éjszaka az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult időre számíthatunk ismétlődő záporokkal, zivatarokkal, heves zivatarok továbbra is kialakulhatnak, ahol a jellemző kísérőjelenség egyre inkább a felhőszakadás lehet. Az északkeleti harmadban még kevesebb felhő, és többé-kevésbé csapadékmentes idő ígérkezik. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, de a zivatarokat viharos szélrohamok kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között várható.

Szombaton erősen felhős vagy borult égkép lesz a jellemző, ez alól kivételt az ország északkeleti része képez majd, ott számíthatunk a legtöbb szűrt napsütésre. Nagyobb számban a Dunántúlon, illetve a középső országrészen alakulhatnak ki több hullámban záporok, zivatarok, illetve eső is. A legjellemzőbb kísérőjelenség a felhőszakadás lehet. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, főként a nyugat Dunántúlon erős. A zivatarokat viharos erejű széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között valószínű, de északkeleten ennél melegebb lesz, 34, 36 fok is előfordulhat.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, inkább csak északkeleten valószínű több-kevesebb napsütés. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul.(Tartósabb eső főleg a Dunántúlon eshet, hevesebb zivatarok elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki.) Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik. Zivatarok térségében viharos vagy erősen viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20, 27 fok között várható, de a kevésbé felhős, csapadékos északkeleti tájakon 28, 32 fokot is mérhetnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás