promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: izzasztó szaunában fogod magadat érezni Magyarországon – közeledik a legrosszabb nap
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nemsokára egy hidegfront is érkezni fog, hogy rendbe tegye a dolgokat Magyarországon.

Tényleg érdemes követni az Időkép radartérképét, mert jelenleg képtelenség megjósolni, hogy a nagy kánikulában mikor csap le egy kiadós vihar hirtelen. Hétfőn a keleti országrész kapott a záporokból, zivatarokból, és ez károkat is okozott Borsodban, ma pedig országszerte voltak kisebb záporok.

Országos szinten a csütörtök lesz a hét legmelegebb napja, ekkor 33 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Néhány helyen tényleg úgy érezhetjük majd magunkat, mintha szaunában lennénk.

Az Időkép szerint inkább a pénteki melegrekord van veszélyben. Az augusztus 19-ére vonatkozó napi melegrekord 39,2 fok, melyet 1946-ban Debrecenben regisztráltak. A pénteki hidegfront előoldali helyzetben délies áramlás lesz úrrá a Kárpát-medencén, ami még inkább melegíti az időt.

Kicsit ismét kettészakad az ország a pénteki napon, mert nyugaton 30-33 fokot, míg az Alföldön a 38-39 fokot mérhetünk akkor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este a záporok, zivatarok lecsengenek, a gomolyfelhők nagy része összeesik, és - az északkeleti megyék kivételével - kiderül az ég. A légmozgás jobbára mérsékelt marad, de a zivatarok mentén továbbra is lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között valószínű.

Szerdán Általában csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és az ország döntő részén csapadék sem lesz. Az északkeleti határszélen azonban magasabbra törhetnek a gomolyfelhők, és ott van némi esély egy-egy zápor, zivatar kialakulására. Az északnyugati szelet napközben élénk lökések is kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 33 és 36 fok között várható.

Csütörtökön is egy száraz, kánikulában gazdag nap vár ránk, majd pénteken nyugat felől hidegfront érkezik, amely előbb a Dunántúlon, szombaton már az Alföldön is véget vet a hőségnek.

A végén érkezzen egy érdekes videó, hogyan alakult ki a Balatonnál a semmiből egy kiadós eső.

[[cikk2]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás